Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşına zam mesajı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Kasım 2023 10:26 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 12:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşına zam mesajı

Özbekistan dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşına yapılacak zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiyeyi hatırlatan Erdoğan, "Aldığımız tedbirlerle yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız." dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin iç ve dış politika ile ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, asgari ücret​ ve emekli maaşına zamma ilişkin sorulara yanıt verdi.

“EMEKLİLERİMİZ İÇİN ÇÖZÜMLERİ YAKINDA UYGULAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan küresel gündemi de meşgul eden enflasyon​ sorunu ile mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak “Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz. Biz hep çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk. Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz.”dedi.

“İŞÇİ VE İŞVEREN İÇİN EN MAKUL ÇÖZÜMÜ BULACAĞIZ”

Asgari ücret​ görüşmelerindeki sürece dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...