Tgrt Haber

Denizde midye hasadı başladı!

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ekim 2023 12:48 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 14:30
Denizde midye hasadı başladı!

Lezzetine doyamadığımız midyede hasat başladı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren midye üretim merkezi çalışmalarına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan katıldı.

Türkiye'nin önemli midye üretim merkezlerinden Balıkesir Bandırma’da midye hasadına başlandı. 

Su ürünleri yetiştiriciliğiyle faaliyet gösteren bir işletme de midye yavru seyreltme ve hasat çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Halatlara ekilen ve olgunlaşması tamamlanan midyenin hasadı başlarken Çalışmalara Balıkesir​ İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan katıldı. Alkan’ın yanı sıra Şube Müdürü Osman Baygönül ile teknik personeller de hasada destek verenler arasındaydı. 

Midye hasat başladı

MİDYE ÜRETİCİLERİNE DESTEKLER GELİYOR

Düzenlenen programda midye üretimi ile ilgili destek ve projelerin artacağı konuşuldu. Su ürünleri ve su ürünleri hasadında çeşitliliğin artması yönünde yatırım hedeflerinin artarak devam edeceği de programın gündemindeydi.

Midye hasadı başladı

18 AY SONRA TAM OLGUNLUĞA ERİŞİYOR

Sokak lezzetleri arasında yer alan, içerisine baharatlı pirinç pilavı doldurularak tüketilen midye, 18 ay sonra tam olgunluğa ulaşınca hasat ediliyor. Üretim iki aşamada yavru ve anaç olarak gerçekleşiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...