Tgrt Haber

Bakan Nebati duyurdu: Deprem bölgesine sıfır faizli kredi imkanı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Mart 2023 18:13 - Güncelleme : 08 Mart 2023 18:29
Bakan Nebati duyurdu: Deprem bölgesine sıfır faizli kredi imkanı 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, işletmelerinde kullanacakları sıfır faizli kredi imkanı verileceğini söyledi. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem​ felaketi sonrası yaralar sarılmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​, depremzede kadın girişimcilere üst limit 50 bin TL olacak şekilde kredi imkanı sunulacağını duyurdu. 

Dayanışma içinde fedakarca çalışan ve üreten, kalkınma yolunda inançla ilerlerken ortak değerleri yarınlara taşıyan kadınların yanında olduklarını söyleyen Bakan Nebati, kadın girişimcilerin yaralarını sarabilmek için adımları ivedilikle attıklarını ve yenilerini atmaya da kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. 

"172 BİN KADIN GİRİŞİMCİYE ULAŞILDI"

Nebati, Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle bugüne kadar 172 binden fazla kadın girişimciye ulaşmayı başaran Halkbank tarafından, deprem felaketinden etkilenen kadın kooperatiflerine yönelik Can Suyu Kredi Destek Paketi oluşturulduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Depremlerden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle işletme harcamalarında kullanılmak üzere üst limiti 50 bin lira olan kredi imkanı sunulacak. Bölgede faaliyet gösteren toplam 143 kadın kooperatifinin istifade edebileceği bu krediler, 1 yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere, toplam 36 ay vadeyle kullandırılacak."

Nebati, Kadın Kooperatifleri Can Suyu Kredisi'nin yanı sıra, KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi'ni de hayata geçirdiklerine değinerek "KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi paketi kapsamında, kadın girişimcilerimiz bir yılı geri ödemesiz, toplam 36 ay vadeli işletme kredisinden ve toplam 60 ay vadeli yatırım kredisinden de yararlanabilecek" değerlendirmesinde bulundu.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1633469142530510848

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman 8 Mart 2023 20:00

Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz

Sonraki Haber Yükleniyor...