Tgrt Haber

BBP lideri Destici'den asgari ücret için dolar uyarısı

10 Haziran 2023 15:00 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 17:05
BBP lideri Destici'den asgari ücret için dolar uyarısı

Asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ''asgari ücret, minimum 10 bin liranın üzerine çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici​, partisinin bir otelde düzenlenen Genel İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Destici, Elmadağ​'daki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçiye Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Mustafa Destici açıklamasında milyonların beklediği asgari ücret konusuna değindi.

"10 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKARILMALI"

Ekonomideki gelişmeleri dikkatlice takip ettiklerini kaydeden Destici, şu görüşü paylaştı:

"Türk lirasının döviz ve altın karşısındaki değer kaybını endişe verici bulmakla beraber durumun kontrol edilebilir ve yönetilebilir olduğunu görüyoruz. Hükümet, bu süreçte orta ve alt gelir gruplarını enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik dalgalanmaların neden olduğu kriz şartlarından korumak için gerekli tedbirleri almalıdır."

Destici, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplanacağını hatırlatarak, "Ölçü nedir? Elbette ki enflasyon farkıdır. Yeterli midir? Yetersizdir. Dövizdeki yükseliş de alım gücünün düştüğü de dikkate alınmalıdır. Dolayısıyla asgari ücret, minimum 10 bin liranın üzerine çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

BBP lideri Destici'den asgari ücret için dolar uyarısı

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...