Tgrt Haber

Doğa harikasına değer biçilemiyor! Kilosuna 160 bin lira ödediler

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2023 09:41 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 10:47
Doğa harikasına değer biçilemiyor! Kilosuna 160 bin lira ödediler

Kahvaltıda kaymakla, soğuk algınlıklarında çayın içine derken bin bir emekle üretilen bal, tüketicinin vazgeçilmezi. Bu durum fiyatlara yansıyor. Batman’da düzenlenen yöresel festivalde açık artırmaya çıkarılan bal 160 bin liradan alıcı buldu.

Batman’ın Sason​ ilçesinde yöreye has doğal çiçek balı, coğrafi işaret tescil belgesi alan Sason Çileği, ilçeye adını veren vitamin deposu ceviz​ ve yöre kültüründe vazgeçilmezliğini koruyan ürünlerin tanıtıldığı festival, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Batman​ Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin desteği, Sason Kaymakamlığı ve belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisi yapıldı, aşıklar, ozanlar atıştı. Festivalde açık artırmaya katılan yüzde 100 doğal Sason balı ise rekor fiyattan satıldı.

Doğa harikasına değer biçilemiyor! Kilosuna 160 bin lira ödediler

1 KİLO BAL​ 160 BİN LİRA

Doğal ortamda el değmeden üretilen Sason balı, ilçede düzenlenen festivalde açık artırma ile satışa çıkarıldı. Mehmetçik Vakfı yararına açık artırmayla satışa çıkarılan 1 kilo bal, Batmanlı iş adamı Esat Ekremoğlu tarafından 160 bin liraya satın alındı.

GELİR MEHMETÇİK VAKFI’NA GİDECEK

Sason balının çok kaliteli bir bal olduğunu ve gelirinin bir kısmı Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı için balı rekor fiyattan aldığını belirten Ekremoğlu, daha yüksek değere sahip olduğunu söyledi.

Doğa harikasına değer biçilemiyor! Kilosuna 160 bin lira ödediler

“BURASI ÇOK DİRENDİ AMA VAZGEÇMEDİ”

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, festivalde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason ilçesinin geçmişte çok acılar çektiğini “Burası Sason. Burada çok acılar çekildi. Burası çok direndi. Ama burası asla vazgeçmedi. Bugün Sason’umuzda eğer biz festival yapabiliyorsak, eğer biz bugün Batman’ımızın beş ilçesinin beşinde de el ele gönül gönüle verip festivaller düzenleyebiliyorsak bunu geçmişte fedakârca mücadele etmiş aziz şehitlerimize borçluyuz.” sözleriyle ifade etti.

“TERÖR YOKSA HUZUR VAR”

Konuşmasının devamında terörün olmadığı yerde huzurun hakim olduğunu ifade eden Vali Canalp, ”Sason demek eğer terör yoksa dünyanın da, Türkiye’nin de rekor kalitede bal üretilebileceği yer demek. Eğer terör yoksa istihdam var demek, üretim var demek. İnşallah hepimiz el ele vereceğiz, gönül gönülle vereceğiz Batman’ımızı da Güneydoğu Anadolu’muzu da memleketimizin her köşesini de terörden arındırılmış güvenlik içerisinde üretimin, esenliğin olduğu iller, bölgeler haline getireceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ekrem Canalp, protokol üyeleri ve etkinliğe katılan vatandaşlar, alanda kurulan ve yöresel lezzetlerin yer aldığı stantları gezdi. Festival dahilinde vatandaşlara bal, ceviz, cevizli sucuk ve çilek​ ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...