Tgrt Haber

Dolar almalı mı, satmalı mı? İslam Memiş yıl içinde beklediği seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2023 15:23 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 15:36

Dolar kuru yeni ekonomi yönetiminin seçilmesi sonrası çarşamba gününe atakla başladı. 23 TL’nin üzerine çıkan dolar, gün içinde yukarı yönlü hareketine devam etti. Finans Analisti İslam Memiş ekrandaki fiyatlara karşı uyararak ‘Bu seviyeden dolar alınır mı? sorusuna cevap verdi.

Dolar​ kurundaki sert ve ani hareketler sonrası 23 lira seviyeleri görüldü. Piyasalar yaşanan hareketliliği takip ederken yatırımcı alım satım yapma konusunda kararsız kaldı. Merkez Bankası’nın yeni başkanının kim olacağı merak edilirken Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına gelmesi faiz​ politikalarının değişip değişmeyeceğine tartışmaları kuvvetlendirdi. Finans Analisti İslam Memiş TGRT Haber’de ekonomi​ gündemini ve piyasaları değerlendirerek yıl için dolar beklentisini açıkladı.

"KORKU VE PANİKLE DÖVİZ ALMAYIN"

"İslam Memiş yükselen dolar kuru hakkında önemli açıklamalar yaparak Dolar kurunda döviz kurlarının genelinde ve altın​ fiyatlarında tekrar hızlı bir gerileme bu ay içinde bekliyorum dedi. Memiş vatandaşı uyararak “Özellikle bugünkü kurlar karşısında özellikle sosyal medyadaki algılarla beraber vatandaş korku ve panikle döviz bürolarına ve kuyumculara giderse buralardan alım yaparsa zarara uğrar” ifadelerini kullandı." 

İslam Memiş şu ifadeleri kullandı: 

"ALIM YAPMAK YANLIŞ BİR KARAR"

"Bir ay öncede bu uyarılar yapmıştık hatırlıyorsanız, dolarda yaşanan agresif yükselişlerde çok uyarılar yaptık. Ama sonucu baktığımızda seçimlerden sonra hızlı bir düşüşle karşılaştık. Bugün yine şok bir fiyatlama var karşımızda Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir açıklama yapmadan şu anda bu fiyatlardan korku ve panik alımları yapmanın kesinlikle yanlış bir karar olduğunu söyleyebilirim." 

"PPK TOPLANTISI ÖNE ÇEKİLEBİLİR"

"Hemen bir anda bu kabinden sihirli denek gibi bir şey beklememek lazım. İkincisi normal şartlarda Para Politikası Kurulu toplanıyordu her ay. Ekonomi yönetimi değiştiği için Merkez Bankası başkanı değiştiği için öne çekebilirler ara bir karar oluşabilir. Erken bir kararla karşı karşıya kalabiliriz. Böyle bir ihtimal var. Bu ayki Merkez Bankası toplantısını istisna tutmak lazım." 

"FAİZ ARTIRMA İHTİMALİ OLABİLİR"

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararları ekonomi yönetimiyle entegre olacak. Burada enflasyon öncelikli olduğu için ilk önce Türkiye’nin kur atağı ile ilgili bir problemi vardı. Kısa vade için böyle bir faiz artırma ihtimali olabilir. Bunun yanından yeni bir swap anlaşması gelebilir. Merkez Bankasının faiz artırımlarını ve swap anlaşmalarını normal olarak karşılamak lazım. 

Dolar almalı mı, satmalı mı? İslam Memiş yıl içinde beklediği seviyeyi açıkladı

"24-25 SEVİYELERİNİ BEKLİYORUM"

Yıl içinde kurlarda atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 24-25 bandındaki seviyeleri takip ediyorum. Kısa vadede 20-21 lira aralığında bir geri dönüşün olma ihtimali yüksek. TCMB da bu düşüşle birlikte döviz rezervlerine alım pozisyonu yapacağını tahmin ediyorum. 

"FİYATLAR ALIMLAR İÇİN YÜKSEK"

Şu anki seviyeler alım için uygun değil, ancak yıl içinde dolarda 25 lira seviyesi ve altının gram fiyatını 1.550 olarak beklemeye devam ediyorum. Ancak bu günkü fiyatlar karşısında alım yapan vatandaşlarımızın yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum. Sosyal medya etkisiyle değil, açıklamaları beklemeden bir yön tayin etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu fiyatlardan döviz, altın ya da dolar almanın çok yanlış bir karar olduğunu söyleyebilirim. 

GÜNCEL DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...