Tgrt Haber

Sabah ayrı akşam ayrı rekor kıran altına uzman isimden dudak uçuklatan tahmin!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 12:31 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 12:44
Sabah ayrı akşam ayrı rekor kıran altına uzman isimden dudak uçuklatan tahmin!

ABD hizmet sektöründeki zayıflama dolar üzerindeki baskıyı artırmasıyla ons altın istikrarını korudu. Dolar/TL kurundaki yukarı yönlü hareketlerden destek alan gram altın dün akşam saatlerinden itibaren rekor seviyeleri test etmeye devam ediyor. Uzmanlar yılın geri kalanı için dudak uçuklatan bir tahminde bulundu.

Gram altın​ geçtiğimiz gün akşam saatlerinde yeni rekorunu kırarak 1.340 TL seviyelerine kadar çıktı. Salı günü yeniden bir rekora imza atarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini test etti. Kapalıçarşı ve ekranlar arasından makasa farkı kapanırken uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı. 

ONS ALTIN​ YATAY SEYRİNE DEVAM ETTİ

ABD'deki zayıf ekonomik verilerin Fed'in sıkılaştırma döngüsünü bir sonraki adımda duraklatacağı görüşünü güçlendirdi. ABD dolarındaki ılımlı bir zayıflama ve ABD Hazine tahvil getirilerindeki küçük bir düşüşün ardından altın fiyatları​ salı günü ons başına 1.960 dolar civarında istikrarını korudu.

ONS REKORUNUN ÇOK ALTINDA

Ons altın fiyatları 5 Mayıs'ta ulaşılan rekor seviye olan 2.050 doların oldukça altında kalıyor, çünkü analistler ABD, Avrupa ve Birleşik Krallık'ta devam eden enflasyonist baskılar nedeniyle faiz oranlarının daha uzun bir süre yüksek kalması gerekeceğini tahmin ediyor. 

GRAMDA REKOR SERİSİ SÜRÜYOR

Altının gram fiyatı dolar kurundan aldığı destekle dün akşamki rekorunun üzerine yeni bir rekor kırdı. Salı günü öğle saatlerinden 1.356 TL’ye çıkarken sabah saatlerinden 1.368 lira seviyelerini test etti. 

 

Sabah ayrı akşam ayrı rekor kıran altına uzman isimden dudak uçuklatan tahmin!

Kaynak: tradingeconomics

DOLAR KURU YUKARI YÖNLÜ HAREKET EDİYOR

Dolar/TL​, güne yükselişle başlamasının ardından 21,5180 seviyelerinden işlem görüyor. Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 21,2745'ten tamamladı. Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 104 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi yüzde 0,1 azalışla 1,0700'den alıcı buluyor.

GRAM ALTIN İÇİN ŞAŞIRTAN TAHMİN

Show Haber'de yer alan habere göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Reşat Yılmaz piyasalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz doların 21 lira bandına oturduğunu ifade eden Yılmaz altın için dudak uçuklatan seviyeyi verdi.  Yılmaz’a göre, yılın geri kalan kısmında gram altın 1700-1800 lira bandına çıkabilir. Yatırımcıya tavsiye veren Para Piyasaları Uzmanı "Altın uzun vadede favoridir" dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...