Tgrt Haber

Dolar almalı mı, satmalı mı? Uzman isimden 'kontrollü yükseliş' uyarısı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Haziran 2023 14:51 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 15:29

Merkez Bankası’nın faizleri yüzde 8,5’tan yüzde 15’e çıkarması tüm döviz kurlarında yukarı yönlü hareketleri destekledi. Piyasanın beklediği oranlarda faiz artırımının yapılmaması dolar/TL kurunu 25 TL’nin üzerine çıkardı. Uzman isim dolar alım satımı yapmak isteyenler için önemli açıklamalar yaptı.

Dolar/TL​ kuru Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının hemen ardından uzun süredir tutunduğu 23 TL seviyesinden yukarı yünlü hareket etmeye başladı. Haftanın son işlem gününde kur 25 TL seviyesini aşarak 25,50’ye kadar çıktı. TGRT Haber ekranlarında konuşan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz doların gelecek günlerdeki görünümüne yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Piyasalar hakkında açıklamalar yapan Filiz Eryılmaz şunları kaydetti: 

“KONTROLLÜ YÜKSELİŞ BEKLİYORUM”

“Teknik olarak uzun vadede güçlü bir dolar artışı beklememek gerekir. Kontrollü bir yükselişin masada olacağı kanaatindeyim. Doları böyle fiziki olarak almak değil de dolar getirisi isteyen yatırımcılar için olurda bir faiz getirisi elde edecekler için KKM​ tarafını düşünebilirler. Bunun yanı sıra gram altını da düşünebilirler.”

ALTIN VE BORSA​ YATIRIM PORTFÖYLERİNDE OLMALI

“Yılın son çeyreğinde ons altından da mutlaka destek alacaktır. Gram altını portföylerde en az yüzde 20 oranında bulunması gerektiği kanaatindeyim ben açıkça. Borsa tarafında doğru sektörler özellikle havacılık sektöründe ihracatı döviz pozisyonu güçlü olan sektörler yine gıda perakende gibi sektörlerde doğru hisselere yavaş yavaş girilebileceği kanaatindeyim.”

PİYASA ARADIĞINI BULAMADI

"Eğer daha yüksek bir faiz artışı gelseydi bile kurda güçlü bir düşüş beklememek gerektiğini söylemiştim. Piyasaları memnun edecek bir faiz artışı gelmediği takdirde kurlarda yukarı yönlü hareket olabileceğini söylemiştim. Kurlardaki yükselişin sebebi piyasasının şu an aradığını bulamamış olması. Bundan sonraki süreçte faiz artışlarının yönünü tahmin edememesinden kaynaklı bir artış var."

Dolar almalı mı, satmalı mı? Uzman isimden 'kontrollü yükseliş' uyarısı

MEHMET ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önemli mesajlar vererek şu ifadeleri kullandı: “Fiyat istikrarına odaklanan ve finansal istikrarı gözeten kurala dayalı para politikası. Kamu kesimi mali dengesinde istikrarlı bir yapıyı ve sürdürülebilir bütçe finansmanını hedefleyen kurala dayalı öngörülebilir maliye politikası, Piyasa ekonomisi, serbest kambiyo rejimi, dışa açık ekonomi ilkelerine dayalı politika çerçevesi Türkiye’ye çok ciddi miktarda sermaye akımı sağlayacaktır.”

https://twitter.com/memetsimsek/status/1671858420272582656

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...