Tgrt Haber

Dolar son 1 ayın zirvesinde! Üst üste yükselişini dördüncü güne taşıdı!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: AA, İHA, TGRT Haber
15 Ağustos 2023 10:09 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 10:14
Dolar son 1 ayın zirvesinde! Üst üste yükselişini dördüncü güne taşıdı!

Enflasyon ve resesyon endişeleri dünya ekonomilerinde belirsizliğini koruyor. Küresel piyasalar Fed’e odaklandı, bankanın faiz patikasında nasıl adım atacağı merak edilirken ABD tarafından gelen sinyaller ve ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" beklentileri doların diğer para birimleri karşısında güçlü kalmasına neden oldu. Dolar endeksi yükseliş eğilimini üst üste dördüncü güne taşıdı ve son 1 ayın zirvesinde yer aldı. Peki, Dolar kurunda son durum ne? Dolar kaç TL oldu? Euro ne kadar? İşte güncel dolar ve Euro kuru

Enflasyon​ ve resesyon​ endişeleri ve ekonomik beklentiler dünya ekonomilerinde belirsizliğini koruyor. Fed’in faiz​ artırımına gideceğine dair sinyaller güçlenirken, faiz politikasında nasıl yol izleyeceği risk iştahını destekliyor. Şahin politikaların sonuna yaklaşıldığı iyimserliği korunsa da resesyon ihtimali de yatırımcının odak noktası olmaya devam ediyor. ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" beklentileri doların diğer para birimleri karşısında güçlü kalmasına neden oldu.

SON 1 AYIN ZİRVESİNDE

Dolar endeksi yükseliş eğilimini üst üste dördüncü güne taşıyarak 103,1'le son 1 ayın zirvesinde yer alıyor.

SERBEST PİYASADA DÖVİZ FİYATLARI

Dolar 27,0590 liradan, euro ise 29,5410 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 27,0570 liradan alınan dolar 27,0590 liradan, 29,5390 liradan alınan euro ise 29,5410 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 27,04 liradan, euro ise 29,42 liradan satılmıştı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN 

Kaynak: AA, İHA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cactus16 Ağustos 2023 11:15

Yahu kardesim millet okusun diye ne yapacağınızı sasitiyorsunuz artik okumuyorum zaten güvenirliginizikaybettiniz ama yine de bazen bakiyoruz gayrı ihtiyari..

Sonraki Haber Yükleniyor...