Tgrt Haber

Dolar Trump’la canlanacak! Citi’den çarpıcı analiz

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
30 Ağustos 2024 16:55 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 17:18
Dolar Trump’la canlanacak! Citi’den çarpıcı analiz

Citi döviz stratejistleri, ABD dolarının aralık ayından bu yana en büyük aylık düşüşüne doğru ilerlemesine rağmen, başkanlık seçimleri öncesinde toparlanacağı yönündeki çağrılarını yeniledi. Bankanın döviz strateji ekibi, yatırımcıların Donald Trump'ın zafer kazanması durumunda doların diğer para birimlerine karşı yükseleceğini tahmin etti.

Citigroup döviz stratejistleri, doların düşüşe rağmen, başkanlık seçimleri öncesinde toparlanacağı yönündeki çağrılarının arkasında durdu. İkinci bir Trump​ yönetimi altında daha korumacı bir ticaret politikası olasılığı, seçimden önceki aylarda bankanın dolar​ konusundaki iyimser görüşünün temel itici gücü oldu.

TRUMP'IN SEÇİLMESİ DOLARI TETİKLER Mİ?

ABD​ doları dikkat çekici derecede güçlü bir yaz geçirdi ve Fransa seçimlerinde sol kanattaki canlanmanın ardından yükselişi yavaşlasa da hala çok iyi bir yolda.

Dolar Trump’la canlanacak! Citi’den çarpıcı analiz - 1. Resim

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek yıl Beyaz Saray'a dönmesi durumunda uygulayacağına söz verdiği birçok yıkıcı ekonomik politika arasında ( ithalat üzerindeki büyük vergi artışları , küresel ticaret savaşı ve patlayan bütçe açığı gibi) ABD dolarının zayıflaması konusundaki ısrarı devam ediyor. 

Trump'a göre dolar, Çin​, Japonya ve Avrupa gibi ticaret rakiplerinin kullandığı para birimlerine kıyasla aşırı değerli. Daha zayıf bir dolar, Amerikalılar için ithalatı çok daha pahalı hale getirecek ve ABD ihracatını küresel piyasalarda çok daha çekici hale getirecek.

Dolar Trump’la canlanacak! Citi’den çarpıcı analiz - 2. Resim

CİTİ'DEN DOLARIN GELECEĞİ HAKKINDA YORUM

Citigroup stratejistleri, “Piyasalar ileriye bakar ve seçimin ardından ABD Doları’ndaki herhangi bir güçlenmenin oylamadan çok önce fiyatlanmasını bekliyoruz.  ABD Doları’nda Kasım ayına kadar en yüksek seviyeyi görebiliriz” dedi.

Ayrıca Çin’de bir tarife şokunun politika yapıcıları ekonomiye vurulan darbeyi dengelemek için yuanın daha fazla zayıflamasına tolerans göstermeye itebileceğini söylediler.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...