Tgrt Haber

Dolardaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını vurdu! Benzine zam pompaya yansıdı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 09:10 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 09:16
Dolardaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını vurdu! Benzine zam pompaya yansıdı

ABD enflasyonu sonrasında dolardaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Motorine gelen büyük zam sonrasında bu gece yarısında benzine de 1 lira 79 kuruş zam yapıldı.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve dolarda yaşanan yükseliş akaryakıta da zam olarak yansımaya devam ediyor. ABD enflasyonu öncesinde petrolün yükselişi ve enflasyon​ açıklandıktan sonra doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasıyla birlikte akaryakıtta fiyat değişiklikleri yaşandı.

Uluslararası petrol fiyatlarında iniş çıkışlar ve döviz kuru nedeniyle benzine bu gece yarısından itibaren zam geldi.

MOTORİNİN ARDINDAN BENZİNE DE BÜYÜK ZAM GELDİ

Motorine dün gece gelen 2 lira 56 kuruşluk zammın ardından bu gece de benzine zam geldi. Benzinin fiyatında gece yarısı itibarıyla 1 lira 79 kuruş artış oldu.

Dolardaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını vurdu! Benzine zam pompaya yansıdı - 1. Resim

BENZİN​ NEREDEYSE 45 LİRAYA DAYANDI

Gelen zammın ardından İstanbul'da benzinin litresi 41 lira 22 kuruş oldu. Ankara'da ise 41 lira 92 liraya yükseldi.

Dün gece de motorine yapılan zamla fiyatlar 2 lira 56 kuruş artmış, İstanbul'da motorinin litresi Ankara ve İzmir'de 45 TL'yi aşmıştı.

PETROL AŞAĞI YÖNLÜ BASKILANIYOR

ABD'de açıklanan enflasyon verisi Fed'in faiz indiriminde acele etmeyeceğine yönelik beklentileri güçlendirdi. Açıklanan rakamların beklentileri aşmasının ardından dolar​ diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Dolara endeksli petrol fiyatları aşağı baskılandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...