Tgrt Haber

Dünyada süper meyve olarak biliniyor! İlk aronya hasadı yapıldı, kilosu 200 TL

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2024 15:04 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 15:05

Dünyada 'süper meyve' olarak bilinen Kırıkkale'de ilk kez yetiştirilen aronyanın hasadı yapıldı. Kilosunun 200 TL olduğu belirtilen meyvenim faydaları saymakla bitmiyor. Çiftçilik yapan Haydar Gümüşbaş aronya meyvesinin Türkiye'ye yayılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Tıbbi bitki sınıfında olan vitamin ve antioksidan bakımından zengin aronya meyvesinin sevinci yaşanıyor. Dünyada "süper meyve​" olarak aronyanın Kırıkkale​'de ilk kez hasadı yapıldı. Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten köyünde çiftçilik yapan Haydar Gümüşbaş, ilk kez gerçekleştirdikleri aronya hasadında yaklaşık 7 ton ürün elde ettiklerini belirtti.

Dünyada süper meyve olarak biliniyor! İlk aronya hasadı yapıldı, kilosu 200 TL - 1. Resim

ARONYA BAĞIŞIKLIK​ SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Aronya, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve özellikle kalp sağlığını destekliyor. Hem taze tüketimi hem de ilaç sanayisinde kullanımıyla dikkat çeken aronyanın kilogramı 200 TL'den alıcı buluyor.

Aronya'nın bir kısmını perakende olarak sattıklarını anlatan Gümüşbaş, "Aronya, tıbbi aromatik özellikleriyle bilinen bir meyve. Özellikle diyabet ve kanser hastalarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kurutulmuş aronyayı da talep olması durumunda toptan alıcılarımıza göndereceğiz" dedi.

Dünyada süper meyve olarak biliniyor! İlk aronya hasadı yapıldı, kilosu 200 TL - 2. Resim

HENÜZ ÇOK YAYGIN DEĞİL

Türkiye'de henüz yaygın olmayan bu meyvenin Marmara Bölgesi'nde yoğun olarak yetiştirildiğini belirten Gümüşbaş, "İç Anadolu'da çok aşırı yok, Kırıkkale'de de şu anda bu işi ben tek yapıyorum. Onun haricinde çok yaygın değil. Ürünümüzün de bir taraftan tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Faydalarını insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Şu anda kilogram olarak müşterilere gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyada süper meyve olarak biliniyor! İlk aronya hasadı yapıldı, kilosu 200 TL - 3. Resim

Aronya meyvesinin kilogramını Kırıkkale'de tanıtım amaçlı 200 TL'den satışa sunduklarını belirten Gümüşbaş, kuru meyvenin fiyatının ise henüz belirlenmediğini ifade ederek, "İnternet üzerinden satış fiyatları 300-350 TL arasında değişiyor, ancak biz tanıtım amacıyla daha düşük bir fiyattan sunacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe17 Eylül 2024 15:11

Kırıkkale çobanımızın eline sağlık, böyle bir meyve yetiştirmeyi başarmışlarmış işte bu güzel haberleri duymak beni çok mutlu ediyor

Sonraki Haber Yükleniyor...