Tgrt Haber

Ekonomistler OVP’yi tutarlı buldu: Bu programa zarar gelmesin

07 Eylül 2023 10:55 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 11:23

Orta Vadeli Program ile ekonominin 3 yıllık programı belli oldu. Ekonomistler programın önemine dikkat çekerek, tutarlı bir yol haritası çıkarıldığı değerlendirmesinde bulundu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, “Bu programa zarar gelmemesi için her türlü önlemin alınması gerekiyor. Türkiye bir üretim üssü olabilmek için aklınıza gelebilecek her şeye sahip.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin 3 yıllık yol haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program (OVP) sonucunda milli gelirin 14 bin 855 dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. OVP kapsamında işsizlik​ ve enflasyonun tek haneye indirilmesi öngörüldü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da bu yıl sonu için enflasyon​ tahminlerinin yüzde 65 olduğunu belirtti. Yılmaz, 2026'da enflasyonda yüzde 8,5'lik bir oranla tek haneli enflasyonun hedeflendiğini açıkladı. 

“TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ İÇİN HER ŞEYE SAHİP”

Ekonomistler ve piyasa uzmanları da ekonominin 3 yıllık yol haritasını değerlendirdi. TGRT Haber’e konuşan İzmir Ekonomi​ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, “Orta Vadeli Program’da bir tutarlılık mevcut” dedi. Kısa vadede yapılması gerekenlerin de ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Küçüközmen, Türkiye’nin üretim potansiyelini vurguladı. Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, “Bu programa zarar gelmemesi için her türlü önlemin alınması gerekiyor. Türkiye bir üretim üssü olabilmek için aklınıza gelebilecek her şeye sahip.” diye konuştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, OVP'yi değerlendirdi.

“UYUM ÇABASI İÇİNDELER”

“Bu program tutmalı” diyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, “Bütün mesele mayanın tutması için siyasi iradenin biraz kenarda durması ve teknokratlara, bürokratlara bir manevra alanı sağlaması gerekiyor. Bu oldukça önemli. Bunun sinyallerini görüyorum. Sayın Cevdet Yılmaz, Sayın Şimşek ve Sayın Gaye Erkan bu noktada bir uyum sağlama çabası içerisindeler. Ekiplerini de oluşturdular. Başarılar dilemekten başka ne yapabiliriz. Eleştirebiliriz. En kötü, en sert eleştirileri yapanlara bile teşekkür edecek bir anlayışın gelişmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü o kişi size zaman ayırıp sizi eleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Ekonominin 3 yıllık yol haritasını dün TGRT Haber’e değerlendiren Sermaye Piyasaları Uzmanı Dr. Berra Doğaner ve Ekonomist Filiz Eryılmaz da programın yol gösterici olmasına dikkat çekerek, yapısal reformların önemine vurgu yaptı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...