Tgrt Haber

Elinde altını olanlar dikkat! İslam Memiş dudak uçuklatan rekor seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 11:48 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 12:06

Küresel piyasalarda yaşanan hareketlilik ve iç piyasadaki siyasi değişimler hem altın hem dolar fiyatlarını tarihi seviyelere taşıdı. Dolar 23 lira bandını kırarken altın, Kapalıçarşı’da 1.400 TL seviyelerinin üzerine çıktı. Finans Analisti İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcısına ışık tutacak önemli açıklamalar yaptı.

Dolar​ ve diğer döviz türlerinde dün sabah saatlerinde kırılan rekorla beraber döviz bürolarında hareketlilik yaşandı. Aynı şekilde gram altındaki tarihi artışla beraber yatırımcı alım-satım yapmaya başladı. Panik alımlarının doğru olmadığını vurgulayan Finans Analisti İslam Memiş​, TGRT Haber ekranlarında dolar ve altın​ yatırımcısı için önemli tavsiyeler verdi. 

GRAM ALTIN HER GÜN REKOR KIRIYOR

Gram altın ons tarafındaki gerilemeye rağmen sert artışlarına devam etti. Ekranlarda 1.463 TL’ye kadar çıkarken Kapalıçarşı’da 1.476 TL’ye kadar yükseldi. Bir haftada yüzde 10’un üzerinde değer kazanan altının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

DOLARDA 23 LİRA BANDI AŞILDI

Dün sabah saatlerinde denge bulmaya çalışan dolar 23 liranın üzerine kadar çıktı. Bazı bankaların satış fiyatları 24 liraya kadar arttı. Uzmanlar doların 23-25 TL bandında yön bulmasını bekliyor.

DOLAR TEMMUZDA YENİDEN YUKARI YÖNLÜ HAREKET EDECEK

Öte yandan İslam Memiş, “Dolar kurunun temmuz ayında yeniden yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi mümkün. Finansal piyasalarda tüm gelişmeler doları yukarı yönlü destekliyor” dedi. 

Memiş şunları kaydetti:

"Temmuzdan sonraki dönemde yukarı yönlü hareketlere devam edilmesi mümkün. Sosyal medyada dolar 23 lirayı kırınca sevinen kesim var. Bazı açıklamalar iyi niyetli değil. Vatandaşlar sosyal medyada duyduklarıyla yatırımlarına kesinlikle yön vermemeli." 

DÖVİZ VE ALTINLA BORÇLANMAYIN

"Riskli dönemlerde vatandaşların kendini koruması lazım. Döviz ve altınla borçlanmamak gerekiyor bu dönemde. Elektronik eşya alacaklar bu eşyaya ihtiyacı olanlar bu ihtiyaçlarını döviz kurundaki normalleşmeyle beraber bir an önce çözmeli." 

Elinde altını olanlar dikkat! İslam Memiş dudak uçuklatan rekor seviyeyi açıkladı

ALTIN YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 50 GETİRİ SAĞLADI

"Doların son 20 yıllık getirisi yüzde 18 ama altın gibi emtiaların getirisine baktığımızda kat kat daha fazla. Altın çift ayaklı bir enstrüman olduğu için yatırımın daha mantıklı olduğunu şahsen düşünüyorum.  Bugüne kadar baktığımız süreçte altının getirisi yüzde 50. Vatandaşlarımızın eğer nakit paraları varsa ev ya da araba alma ihtiyaçları varsa bunları mutlaka değerlendirmeli".

GRAM ALTIN 1.800 TL’YE ÇIKABİLİR

"Ons altın 1.906 dolar seviyesinde beklemeye devam ediyor. Beklentim negatif 1.910 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilmenin mümkün olacağını tahmin ediyorum. Yukarı yönlü ataklar önümüzdeki aylarda devam edebilir.  Ama kısa vadede aşağı yönlü hareketi destekleyen açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yılbaşından bugüne yüzde 50 civarında bir getiri sağladı. 1.500 lira seviyesini kırdıktan sonra 1.800 liraya kadar yükselişler bekliyorum." 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...