Tgrt Haber

Emekli çiftçilere 5.000 lira ikramiye talebi: Mahrum kalmasınlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 14:09 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 14:35

Çalışmayan emeklilere verilen beş bin liralık ikramiyeden çiftçiler de faydalanamadı. Bu duruma Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'dan tepki geldi.  Tarım sektöründe çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu vurgulayan Bayraktar, "çiftçiler ikramiyeden mahrum edilmemeli" dedi.

Çiftçilere ikramiye verilmesi talep edildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, çalışmayan emeklilere verilen beş bin liralık ikramiyeden çiftçilerin mahrum bırakılmamasını istedi.  Hükümet cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla bir defalık emeklilere beş bin lira ikramiye​ verme kararı aldı. Buna ilişkin düzenleme mecliste kabul edilerek yasalaştı.  Ancak düzenlemeden emekli olup çalışanlar faydalanamıyor.  Kapsam dışı kalan kesimlerden biri de çiftçiler​. 

İkramiyeden mahrum kalmasınlar.

ÇİFTÇİLERE 5 BİN LİRA ÖDENSİN 

Çiftçilerin kapsam dışı bırakılmasına Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'dan tepki geldi. Tarım sektöründe çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Çiftçiler ikramiyeden mahrum edilmemeli" dedi. “Çiftçilerimiz Türkiye ortalamasının üçte bir oranında kişi başı gelir elde ediyor” diyen Bayraktar, şunları söyledi: “Çiftçilerimizin üretimden vazgeçmemesi için gelirinin artırılması ve desteklenmesi gerekiyor. Emekli çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmalıdır.”

ÇİFTÇİLERİMİZİN ÇOĞU EMEKLİ 

Bayraktar tarım sektörünün kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Üretimin sekteye uğramaması için çiftçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayarak “Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58'dir. Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Çiftçilerimiz7464 sayılı Kanun'la verilecek olan 5 bin lirayı almayı bekliyor” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...