Tgrt Haber

Enflasyon beklentisi asgari ücret zammını değiştirdi! 9 bin lira olabilir

27 Ekim 2022 17:12 - Güncelleme : 30 Ekim 2022 08:40
Enflasyon beklentisi asgari ücret zammını değiştirdi! 9 bin lira olabilir

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Merkez Bankası 2022 yılsonu enflasyon beklentisini güncelleyerek yüzde 60,4'den yüzde 65,2'ye çıkardı. Açıklanan rakamların ardından “2023 asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu yeniden akıllara geldi.

Bu yılın başında asgari ücrete artan enflasyon​ rakamlarına bağlı olarak rekor bir zam​ yapıldı. Enflasyon rakamlarının yılın ortalarına doğru yeniden artması ile asgari ücret​ 5.500 liraya çıkarıldı. Alım gücünün düşmesiyle beraber asgari ücrette yeniden bir düzenlemeye gidilmesi gündeme geldi. 

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 65’E ÇIKTI

Asgari geçim ücretine temmuz ayında yapılan zamdan bu yana enflasyon yükselmeye devam etti. Merkez Bankası​ ise bugün yaptığı açıklamada yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 60,4 seviyesinde yüzde 65,2’ye kadar çıkardı. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA TOPLANACAK

Yeni zamla alakalı pek çok rakam konuşulurken gerçek zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirleyecek. Asgari ücret içi en fazla telaffuz edilen rakam ise 7 bin 500 lira. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya dair yaptığı açıklamalarda sık sık "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" vurgusu yapıyor. 

ASGARİ ÜCRET 9 BİN TÜRK LİRASI OLABİLİR

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu​ tarafından yılsonuna yönelik enflasyon beklentisi revize edildi. Oranın yüzde 65’e çıkarılması ile beraber asgari ücret hesaplamaları yeniden yapıldı. Açıklanan beklentiler doğrultusunda 3.586 liralık zamla beraber 9.086 Türk Lirası olabilir.

Kaynak: Mynet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali28 Ekim 2022 05:15

1999d askere gittim 2001 4.ayında sigorta girişim var askerliği yatırırsam emekli yaşımı öne çekermi

Sonraki Haber Yükleniyor...