Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine sert çıktı: Bedelini ödeyecekler

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 13:03 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 13:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine sert çıktı: Bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, durdurulamayan ve sürekli artan yüksek kiralarla ilgili, fırsatçı ev sahiplerine sert tepki gösterdi. Konu ile ilgili bakanlığın çalışması olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" dedi.

Türkiye'de yüksek konut kira fiyatları​ sorunu toplumsal bir krize evrildi. Özellikle İstanbul​'da son yıllarda artan kira fiyatları vatandaşı canından bezdirirken, ev sahiplerine yönelik atılan adımlar yetersiz kaldı. CumhurbaşkanıErdoğan​, kiracıların yarası haline gelen konuya ilişkin net açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı

"ÜZERLERİNE GİDECEĞİZ"

Yüksek kiralarla ilgili nasıl bir çözüm bulunacağını ve boş duran evlerden vergi alınıp alınmayacağına ilişkin soruya Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak. Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz.

"VATANDAŞI AÇGÖZLÜLERE KURBAN ETMEYECEĞİZ"

Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri​ bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yılmaz 21 Temmuz 2023 16:20

Manisa ve kiraları baksınlar 2000 yerine 10000 bu kadar olurmu ben bir kiraciyim ve emekliyim hemen olsun inşallah çok zor durmdayiz

Sonraki Haber Yükleniyor...