Tgrt Haber

Erdoğan'ın KKTC çıkarması Yunan basınında! Senatör Menendez'den skandal Türkiye sözleri

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 12:25 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 12:34
Erdoğan'ın KKTC çıkarması Yunan basınında! Senatör Menendez'den skandal Türkiye sözleri

Yunan dostu ABD senatörü Menendez, bir kez daha skandal sözler sarf etti. Kıbrıs' Harekatı üzerinden Türkiye'ye "işgalci" diyen Menendez'in sözleri Yunan basınında geniş yer buldu. Komşu basını Erdoğan'ın KKTC'ye doğrudan yaptığı uçuşu da manşetlerine taşıdı.

Kritik NATO zirvesihre Türkiye​'nin attığı diplomatik adımlar dünya genelinde yankılanmaya devam ederken Türkiye-ABD ilişkilerinde de olumlu bir ivme yakalandı. ABD​ yönetiminden de bu doğrultuda F-16 teslimatı, terörle mücadele ve Türkiye'nin AB üyeliği konusunda peş peşe destekleyici açıklamalar geldi.

HADDİ AŞAN SÖZLER

Ancak iki ülke ilişkilerindeki olumlu havaya rağmen Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez yeni skandal bir açıklamaya imza attı. Senatör Menendez, Kıbrıs​ Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde Türkiye'yi hedef aldı.

Türkiye'nin 1959 tarihli Zürih ve Londra anlaşmaları ile elde ettiği garantörlük hakkına dayanarak 1974 yılında düzenlediği meşru harekatı 'işgal' olarak tanımlayan Menendez, "Kıbrıs'ın kuzey kesiminde devam eden Türk işgali Uluslararası Hukuka hakarettir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin saldırısı binlerce insanı evlerinden etti ve birçoğu bugüne kadar hâlâ kayıp" iddiasında bulunan Menendez, "Gazimağusa'daki provokatif eylem de dahil olmak üzere Türkiye'nin devam eden saldırgan ve düşmanca davranışını kesin olarak kınıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Kıbrıs topraklarından 40 binden fazla askeri derhal geri çekmeli ve Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine izin vermelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de resmi törenle karşılanmıştı.

YUNAN BASININDA MANŞETLERE ÇIKTI

Menendez'in bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti ile birlikte Yunan basınında geniş yer buldu. Açıklamaları sütunlarına taşıyan Ethnos gazetesi, "ABD'li senatör , ABD ile Kıbrıs arasında daha da güçlü savunma bağları kurmayı amaçlayan yasama girişimlerini desteklemeye devam edeceğini söyleyerek Kıbrıs'ın savunmasına verdiği desteği yineledi. Son olarak, adanın iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon temelinde yeniden birleşmesi için bir çözüme ulaşılmasına yönelik kararlı desteğini yineledi" dedi.

Kathimerini ise "Senatör Menendez: Erdoğan, Kıbrıs topraklarından 40 binden fazla askeri derhal geri çekmeli" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde "Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Menendez, Türk işgalinin anma günü vesilesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği dile getirdi" ifadeleri yer buldu.

ERDOĞAN'IN DOĞRUDAN UÇUŞUNA TAKILDILAR

Yeni Ercan Havalimanı'nın Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49’uncu yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün BAE’den doğrudan uçuşuyla açıldığını yazan To Vima ise Erdoğan'ın bu şekilde uluslararası topluma baskı yapmaya çalıştığını iddia ederek, "Ama bunu nasıl yaptı?" sorusuna yanıt aradı.

Söz konusu haberde yetkili bir kaynağın Kıbrıs Haber Ajansı'na yaptığı açıklamayı okurları ile paylaşan To Vima  "Kaynak normalde işgal altındaki topraklara doğrudan bir uçuş öngörmeyen ve nihai varış noktasının Ankara olarak ilan edildiği bir uçuş planının sunulduğunu söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın uçağı aniden uçuş planını değiştirerek işgal altındaki topraklara indi" yorumunda bulundu.

Proto Thema ise Erdoğan'ın KKTC'de 2 anlaşmaya imza attığı bilgisini okurları ile paylaştı. Haberde "Bu anlaşmaların içeriğine ilişkin bilgiler şu ana kadar yayınlanmadı" ifadesine yer verildi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...