Tgrt Haber

Erdoğan'dan emekliler için ikramiye talimatı: İşte tüm detaylar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 17:11 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 17:40
Erdoğan'dan emekliler için ikramiye talimatı: İşte tüm detaylar

Milyonları yakından ilgilendiren emekli ve memur maaşlarına yönelik açıklama geldi. AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz' dedi. Bakan Işıkhan ise konuya dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan'ın emekliler için tek seferlik ikramiye talimatında bulunduğu öğrenildi.

Memur maaşlarının yeni yıl zammıyla beraber yüzde 46,81 artarak 22 bin 77 liradan 32 bin 297 lira 40 kuruşa yükseleceği ifade edildi. Emekliler ise son yapılan zammı enflasyon​ koşullarının altında buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan konuya dair önemli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün akşamki talimatıyla emeklilere yönelik çalışma başladı. 

İLK KABİNE TOPLANTISINA İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde memur ve emekli maaşları ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Erdoğan "Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak şunları ifade etti:

"Çalışma hayatına baksalar asgari ücreti 184 liradan 11.402 liraya, en düşük emekli maaşını 64 liradan 7.500 liraya çıkardığımızı, istihdamı 32 milyona yaklaştırdığımızı, çalışma şartlarını iyileştirdiğimizi görecekler. Velhasıl inşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşları ile ilgili şu anda Bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız."

BAKAN IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, Başkan Erdoğan'ın memur emekli maaşı​ ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

https://twitter.com/isikhanvedat/status/1710642907382706205

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekliler maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesini isterken hükümet kanadında çalışmalar hız kazandı. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı. Böylelikle SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu. Emeklilerin, sadece bu 3 ayda alacakları zam oranı yüzde 25,11 şeklinde açıklandı. Henüz masadaki formüller netlik kazanmadıi Kulislerde konuşulanlara göre, emekli maaşı zammı ile ilgili 'çifte zam' olmak üzere birçok formülden bahsediliyor. En düşük emekli maaşının 7.500 TL'den 10 bin TL seviyesine çekilmesi de en çok konuşulanlar arasında.

ERDOĞAN'DAN İKRAMİYE TALİMATI

Haber7'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün akşamki talimatıyla emeklilere yönelik çalışma başladı. Çalışmanın tek seferlik ikramiye biçiminde olması bekleniyor. İkramiye miktarının düşük maaşlı olanlara 5 bin, yüksek maaşlı olanlara 3 bin lira şeklinde olması üzerinde çalışılıyor. Taslağa göre hem emekli maaşı alıp hem çalışanlar düzenlemeden yararlanamayacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...