Tgrt Haber

Erdoğan'dan kurmaylarına 5 bin liralık ikramiye talimatı: Formül üretin

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2023 12:24 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 12:38

Çiftçiler ve asgari ücretliler hükümetin çalışmalarına odaklandı. Peki asgari ücret ne kadar olacak, emekli çiftçiler ikramiye alabilecek mi? Ankara Haber Müdür Ahmet Sözcan, Erdoğan’ın kurmaylarına “Emekli çiftçiler için bir formül üretin” talimatı verdiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimat verdi.

Asgari ücretlilerin ve emekli çiftçilerin gözü hükümetin atacağı adımlarda. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çiftçi kaydı olan emeklilerin 5.000 liralık ikramiyeden yararlanmaması şikayetlere neden olmuştu. Bunun üzerine  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan​'a emekli çiftçilerin 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanmasının önü açılması için talimat verdi. Öte yandan asgari ücret​ ile ilgili de kritik bir gelişme yaşandı. Asgari ücret​ komisyonuna 4 işçi katılacak. Asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan  Bakanı Işıkhan​, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz" dedi. TGRT Haber’den Ankara Haber Müdür Ahmet Sözcan, detayları paylaştı. 

Emekli çiftçilere ikramiye müjdesi

ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE İKRAMİYE TALİMATI 

Çiftçi olarak kaydı olanların Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamadıklarını hatırlatan Sözcan, yaşanan son gelişmeyi şöyle paylaştı: “Bize gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda kurmaylarına talimat verdi. Çalışma Bakanı ile oturup konuşun bir formül üretin dedi. Bu çalışmaya göre emekli olan çiftçiler de 5 bin lira ikramiye alacak. Yasal düzenleme gerekiyor, yasal düzenleme hazırlanacak ve Meclis’e sevk edilecek.” 

ASGARİ ÜCRET​ 17 BİNİ AŞABİLİR 

Aralık itibari ile asgari ücret​ ile ilgili çalışmalar başlayacak. İşveren, hükümet ve işçi temsilcilerinin olduğu toplantılarda bu yıl 4 işçi de olacak. Sözcan, konuya ilişkin Ankara kulislerine yansıyanları şunları söyledi: “Asgari ücrete yüzde 30’luk zam olursa 14. 822 liraya, yüzde 35’lik bir zam olursa 15 bin 392 liraya, yüzde 40 zam olursa 15 bin 962 liraya,  yüzde 45’lik zam olursa 16 bin 532 liraya, yüzde 50 zam olursa 17 bin 103 liraya acıkıyor.” 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...