Tgrt Haber

Et fiyatlarına sabitleme kararı! PERDER açıkladı: Ramazan sonrasında da devam edecek

18 Mart 2023 15:16 - Güncelleme : 18 Mart 2023 15:34
Et fiyatlarına sabitleme kararı! PERDER açıkladı: Ramazan sonrasında da devam edecek

Ramazan ayının yaklaşması "Et fiyatlarına zam gelecek mi? sorusunu akıllara getirdi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’nın “Ramazan’da kırmızı ete zam olmasın istiyoruz” açıklamasının ardından İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği zincir marketlerdeki uygulamaya benzer şekilde et fiyatlarında sabitleme kararı aldıklarını duyurdu.

Et fiyatlarına son aylarda üst üste zamlar geldi. Ramazan ayında benzer zamların gelip gelmeyeceği merak edilirken İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği "Kasap reyonu olan, kampanyaya dahil üyelerimizle 20 Mart 2023 tarihinden itibaren, dana kıymalık etin kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak üyelerimize tavsiye fiyatlarından satış yapılması önerilmiştir" şeklinde bir açıklama yaptı.

“FİYAT SABİTLEME KARARI ALDIK”

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptıkları çalışmalar sonucunda, ramazan ayı​ boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını duyurdu. İstanbul PERDER açıklamasında, "Bünyesinde 44 üye ve 2 bin 140 mağaza bulunan İstanbul PERDER olarak perakende sektöründeki fiyat hareketlerini yakından takip etmekteyiz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki olağanüstü artışlara istinaden, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar sonucunda, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldık. Bu çerçevede, kasap reyonu olan, kampanyaya dahil üyelerimizle 20 Mart 2023 tarihinden itibaren, dana kıymalık etin kilogram fiyatını 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak üyelerimize tavsiye fiyatlarından satış yapılması önerilmiştir. Bu uygulamamızı Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planlanmaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurur, hayırlı ramazanlar dileriz."

KASAPLAR ODASI BAŞKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı Deprem bölgelerindeki aşevlerinde çıkan yemeğe oda başkanlarının ve kasapların ellerinden geldiğince kırmızı et desteği sağladığını aktaran Yardımcı, kendilerinin de Antalya'da depremzedelerin konakladığı tesislere et desteği vermeye çalıştığını bildirdi. Et ve Süt Kurumunun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına da değinen Yardımcı, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını ifade etti. Kırmızı etin belirli çevreler tarafından gündemde tutulduğunu ileri süren Yardımcı, Et ve Süt Kurumunun aldığı eti kasabın da satması için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...