Tgrt Haber

Euro Bölgesi Perakende Satışları haziranda beklenmedik şekilde düştü

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
06 Ağustos 2024 13:52 - Güncelleme : 06 Ağustos 2024 13:58
Euro Bölgesi Perakende Satışları haziranda beklenmedik şekilde düştü

Kötümser Euro Bölgesi verileri Euro'yu orta düzeyde ağır satış baskısı altında tutuyor. Avro Bölgesi Perakende Satışları Haziran ayında yıllık bazda yüzde 0,3 düştü. Aylık bazda ise perakende satışlar aynı dönemde yüzde 0,3 azaldı.

Eurostat​'ın yayınladığı resmi verilere göre, Avro Bölgesi Perakende Satışları mayıs​ ayında yüzde 0,5 artış gösterdikten sonra Haziran​ ayında yıllık yüzde 0,3 oranında düştü. Veriler, piyasanın +0,1%'lik konsensüsünü kaçırdı. Aylık bazda ise perakende satışlar  aynı dönemde yüzde 0,3 azaldı.

EURO BÖLGESİ PERAKENDE SATIŞLARI DÜŞTÜ

Avro Bölgesi'nde tüketim odaklı toparlanmanın henüz gerçekleşmemesiyle perakende satışlar Haziran ayında beklenmedik şekilde düştü.

Toplam perakende ticareti, AB istatistik ajansının salı günü gösterdiği rakamlara göre mayıs ayından yüzde 0,3 daha düşük kaldı.

Avro Bölgesi Perakende Satışları Haziran ayında yıllık bazda yüzde 0,3 düştü. Aylık bazda ise perakende satışlar aynı dönemde yüzde 0,3 azaldı.

Euro Bölgesi Perakende Satışları haziranda beklenmedik şekilde düştü - 1. Resim

Bu veri ekonomistlerin satışlarda devam eden artış beklentilerini altüst etti.

Enflasyonun azalması ve ücretlerin artmasıyla gerçek gelirlerde istikrarlı bir artış olmasına rağmen, avro bölgesi bu yıl şimdiye kadar iki ay üst üste daha yüksek perakende satışları kaydetmeyi başaramadı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...