Tgrt Haber

Eurostat açıkladı, Avrupa'nın en fakir ülkesi belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
14 Haziran 2023 17:24 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 17:30
Eurostat açıkladı, Avrupa'nın en fakir ülkesi belli oldu

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Ülkeleri’ne yönelik yoksulluk ve sosyal dışlanma istatistiklerini yayımladı. Buna göre, AB’de geçen yıl nüfusun yüzde 22’si yoksulluk ya da sosyal dışlanma riskiyle karşılaştı.

Eurostat AB ülkelerinde 2022 yılında yoksulluk​ ve sosyal dışlanma riski altında yaşayanlara ilişkin verileri yayımladı. 

AVRUPA’DA EN YOKSUL ÜLKE ROMANYA

Bloomberg HT’nin aktardığına göre, böylelikle, AB ülkelerinde toplam 95,3 milyon kişinin yoksulluk sınırında yaşamını sürdürdüğü görüldü. Yoksulluk sınırında yaşayanların oranının en yüksek olduğu ülkeler ise yüzde 34 ile Romanya, yüzde 32 ile Bulgaristan​, yüzde 26 ile Yunanistan​ ve İspanya oldu.

YOKSULLUĞUN EN DÜŞÜK OLDUĞU ÜLKE ÇEKYA

Yoksulluk veya sosyal dışlanma oranının en düşük olduğu ülkeler ise yüzde 12 ile Çekya, yüzde 13 ile Slovenya ve yüzde 16 ile Polonya olarak tespit edildi. Yoksulluk oranı Almanya’da yüzde 20,9, Fransa’da yüzde 21 ve İtalya’da yüzde 24,4 seviyesinde belirlendi.

Eurostat açıkladı, Avrupa'nın en fakir ülkesi belli oldu

Kaynak: Bloomberg HT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...