Tgrt Haber

Evlilik kredisine ilk gün yapılan başvuru sayısı belli oldu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2024 11:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 11:55
Evlilik kredisine ilk gün yapılan başvuru sayısı belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan evlilik kredisi olarak da bilinen Aile ve Gençlik Fonu başvuruları devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ilk gün yapılan başvuru sayısını açıkladı.

Evlilik kredisine başvurular devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan faizsiz 150 bin liralık kredi desteğine ilk gün gelen başvuru sayısı belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na deprem bölgesinden şu ana kadar 1112 kişinin başvurduğunu açıkladı.

150 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ VERİLİYOR

Fonla, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Genç çiftler, evlilik öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlere de destek verilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular bugün itibariyle alınmaya başlıyor. Şartları sağlayan gençler başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Aile ve Gençlik Fonu için ilk etapta deprem bölgesinden başlıyor. Pilot olarak belirlenen bölgede Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki depremzede gençlerden başvuru alınacak.

İŞTE EVLİLİK KREDİSİ​ BAŞVURU ŞARTLARI 

Faizsiz 150 bin lira krediden yaralanabilmek için gelir şartı bulunuyor.  Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanabilmek için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

2 yıl ödemesiz, 48 ay vadeli sunulacak kredi desteğinden faydalanmak isteyen gençlerin yaş aralığı Bakanlık tarafından belirlendi. Kredi için başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olup 30 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Evlenecek çiftlerin de resmi nikahtan en az 2 ay önce başvuru yapması gerekiyor.

GENÇLERE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK VERİLECEK

Genç çiftler, evlilik öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlere de destek verilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...