Tgrt Haber

EYT'de kademeli emeklilikte yeni detaylar belli oldu! 2008 sonrası sigorta girişlileri ilgilendiriyor! Yaş tablosu belli oluyor!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
01 May 2023 11:51 - Güncelleme : 01 May 2023 12:09
EYT'de kademeli emeklilikte yeni detaylar belli oldu! 2008 sonrası sigorta girişlileri ilgilendiriyor! Yaş tablosu belli oluyor!

EYT’de vatandaşın gözü kulağı kademeli emeklilik detaylarına çevrildi. EYT’de kademeli emeklilikle ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Emeklilik 5 yıl erkene çekilebilir mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında yürürlüğe giren EYT​ yasası ile milyonlarca kişiye emeklilik​ hakkı doğdu. Bir yandan EYT​ ile prim​ ve sigorta​ giriş tarihi şartlarını sağlayan vatandaşlar yaş şartı olmadan emekli olurken, diğer yandan kademeli emeklilik​ konusu da yakından takip ediliyor.

Seçim öncesinde emekliler başta olmak üzere tüm çalışanlarla ilgili yeni düzenlemeler gündeme gelmeye başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili meselenin çözülmesinin ardından Bağ Kur’lu çalışanların 9.000 prim​ günü ile emeklilik​ şartının tıpkı SGK’lılar gibi 7.200 güne düşürülmesi için çalışmalar gündeme geldi.

BAĞ KUR’LULARIN EMEKLİLİK​ PRİMLERİ DÜŞÜRÜLECEK!

Bağ Kur ile SSK’lılar arasında emeklilikte prim​ şartının düzenlenmesi hedefleniyor. 9.000 prim​ günü ile emeklilik​ şartının 7.200 prim​ gününe düşürülmesi yönünde çalışmalar gündeme geldi. Ayrıca Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile farklı desteklerin de verilmesi hedefleniyor.

EYT'de kademeli emeklilikte yeni detaylar belli oldu! 2008 sonrası sigorta girişlileri ilgilendiriyor! Yaş tablosu belli oluyor!

Küçük esnaf için Bağ Kur prim​ günü düzenlemesi hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Bu sayede 4/A ve 4/B arasındaki prim​ farkı da ortadan kalkacak.

EMEKLİLİKTE YENİ REFORMLAR GÜNDEMDE!

Emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler gün yüzüne çıktı. Seçim öncesinde gelen birçok yeni düzenleme dikkat çekiyor. Bu kapsamda kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre emeklilik​ yaşının öne çekilmesi de hedefleniyor.

KISMİ EMEKLİLİKTE PRİM​ DÜŞECEK Mİ?

EYT​ yasası sonrasında yeni birçok düzenleme de gündeme geldi. SSK’lılarda kısmi emeklilik​ için istenen prim​ gün sayısı ilk sigortalı olunan tarihe göre farklılık gösteriyor. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlarda 3600 olan prim​ gün artı, bu tarihten sonra iş hayatına atılanlarda 4.500’e çıkıyor. Bağ Kur kapsamında yer alanlar için bu süre 5.400 olarak belirlendi. Bu noktada da prim​ gün şartının indirilmesi bekleniyor.  

Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...