Tgrt Haber

Faiz geliri ‘stopaj’a takıldı! Tasarruf sahibinin kazancı düştü

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Dünya, Hürriyet
19 May 2024 15:47 - Güncelleme : 19 May 2024 15:55
Faiz geliri ‘stopaj’a takıldı! Tasarruf sahibinin kazancı düştü

Mayıs başında getirilen stopaj düzenlemesi tasarruf sahiplerinin faiz gelirini de düşürdü. 45 bin liralık mevduata sahip bir vatandaşın 32 günlük vadede faiz getirisi düzenleme öncesi bin 830 lira iken, bin 490 liraya düştü.

Türkiye'de mevduat faiz gelirlerine uygulanan stopaj vergisi, vergi mükelleflerinin mevduat faiz gelirlerinden belirli oranlarda kesilen vergi olarak biliniyor.

STOPAJ YÜKSELDİ, FAİZ GETİRİSİ DÜŞTÜ

Bu oran 1 Mayıs’ta güncellendi. Stopaj oranları yükseldi. Vadesi 6 ay olan gelirlerde yüzde 5 olan stopaj oranı yüzde 7,5’e yükseldi. Bu da tasarrufunu mevduatta değerlendiren vatandaşların faiz getirilerini düşürdü.

Faiz geliri ‘stopaj’a takıldı! Tasarruf sahibinin kazancı düştü - 1. Resim

45 BİN LİRANIN FAİZ GETİRİSİ NE KADAR?

32 günlük 45 bin liranın faiz getirisi eskiden 1830 tl iken şimdi 1490 TL’ye geriledi. 92 Gün Vadede Eskiden 5.480 TL’den Yeni 4.500 TL’ye geriledi.

YATIRIMCI VADE AVANTAJINI TERCİH EDİYOR

Uzmanlara göre yatırımcılar vade avantajını şu anda tercih etmeyi sürdürüyor. Mevduat faizlerinde oluşan gerileme ise normal karşılanıyor.

 

Kaynak: Dünya, Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...