Tgrt Haber

Son dakika! MB'nin faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2023 14:09 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 14:30
Son dakika! MB'nin faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Yılın ilk ayında faizleri pas geçen MB, şubat ayında indirime gitti. Peki faiz kararı sonrası altın ve dolar ne tepki verdi? İşte 23 Şubat güncel altın ve dolar fiyatı...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği faiz​ kararını açıkladı. Yılın ilk ayında faizleri pas geçen MB şubat ayında faizi yüzde 9'dan yüzde 8,5'e indirdi. Ocak ayı toplantısında faizler pas geçilerek yüzde 9 seviyesinde bırakılmıştı. Ekonomistlerin katılımı ile gerçekleştirilen anketlerde indirim yapılacağına dair görüş ağırlık kazanmıştı.

FAİZ KARARI​ SONRASI DOLAR​ VE ALTIN​ NE KADAR OLDU?

Peki Merkez Bankası'nın faizi yüzde 8,5'e düşürmesinden sonra piyasalar ne tepki verdi? Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatlarında hareketlilik yaşandı mı? İşte detaylar...

DOLAR NE KADAR?

23 Şubat'ın ilk işlem saatinde dolar kuru 18,87 TL seviyelerinde güne başladı. Faiz kararı öncesi aynı seviyede seyrini sürdüren dolar, karar sonrası saat 14.00 itibariyle 18,88 TL seviyesine yükseldi.

ALTIN NE KADAR?

Günün ilk saatlerinde 1.110 TL seviyelerinde seyreden gram altın gün içinde de aynı bantta seyrini sürdürdü. MB'nin faiz kararını açıklamasıyla gram altın 1.108 TL seviyelerinde seyrediyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...