Tgrt Haber

Fed tarafında belirsizlik azaldı, dolar güçlendi! İşte serbest piyasada döviz fiyatları!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
11 Ağustos 2023 10:03 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 10:09
Fed tarafında belirsizlik azaldı, dolar güçlendi! İşte serbest piyasada döviz fiyatları!

ABD'de açıklanan enflasyonun yıllık bazda beklentilerin altında gelmesi ile birlikte Fed'in para politikasına ilişkin belirsizlikler de azaldı. Fed’in faiz artırımına gitmeyeceği beklentileri ile birlikte dolar güçlü kalmaya devam ediyor. Peki, dolar kurunda son durum ne? Dolar kaç TL oldu? İşte döviz fiyatları

Haftanın son işlem gününde dolar​ hafif yükselişle 27 liranın üzerinde seyrediyor. Dün açıklanan ABD enflasyonu​ sonrasında dolar güçlendi. Fed’in faiz kararının yönünü belirleyen enflasyon verisi ile birlikte belirsizlikler de azaldı. Dolarda güçlü sinyalden destek alarak değerlendi.

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE?

Dolar 27,07 liradan, euro​ ise 29,7660 liradan güne başladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 27,0680 liradan alınan dolar 27,07 liradan, 29,7640 liradan alınan euro ise 29,7660 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 27,03 liradan, euro ise 29,84 liradan satılmıştı.

"DAHA FAZLA SIKILAŞTIRMADAN KAÇINABİLİR"

Analistler, piyasa beklentilerinin altında gelen enflasyon verisi ile artan işsizlik maaşı başvurularının Fed'in para politikasını daha fazla sıkılaştırmaktan kaçınabileceğine dair tahminleri güçlendirdiğini belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...