Tgrt Haber

Fed sonrası petrolde ralli, yurt içinde motorine yeni zam!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Temmuz 2023 09:45 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 10:25
Fed sonrası petrolde ralli, yurt içinde motorine yeni zam!

Brent petrol yatırımcıların Fed kararlarına odaklanmaları sonrasında dört günlük rallisine son verdi. Perşembe günü yükselişine kaldığı yerden devam eden petrol 83 doların üzerine çıktı. Yurt içi piyasalarda da akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor. Ardı ardına gelen zamların ardından bu kez de motorine zam geleceği öğrenildi.

Rusya​ ve Suudi Arabistan’daki kesintiler ile Çin’in büyümeye daha fazla destek vereceğine dair taahhüdü petrol piyasalarında fiyatlanmaları yukarı yönlü etkiledi Fed faiz kararı​ nedeniyle beklemeye geçen yatırımcılar fiyatların dün düşmesine neden oldu. Fed faiz kararlarının belli olmasıyla piyasalar rahatladı. Yurt içinde ise akaryakıta fiyatları artmaya devam ediyor. LPG’ye gelen zamların ardından motorine de zam geleceği öğrenildi.

PETROL BU AY YÜZDE 10’DAN FAZLA YÜKSELDİ

Brent tipi ham petrol vadeli işlemleri perşembe günü varil başına 83 doların üzerine çıktı.  Petrol, bugün itibariyle üç ayın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor. Petrol fiyatları​, Suudi Arabistan​ ve Rusya'nın gönüllü üretim kesintilerinin yanı sıra OPEC+​'ın daha fazla adım atma isteğine dair işaretler nedeniyle bu ay yüzde 10'dan fazla yükseldi. Arzda daralma beklentileri de fiyatları artırdı.

FED FAİZLERİ 22 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKARDI

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların uzun süredir beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini analistlerin beklentisi doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Böylelikle politika faizi, 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 5,25 - 5,50 aralığına yükseldi. 

MOTORİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

ÖTV’nin yükselmesinin ardından benzin ve motorin grubunda 6 lira fiyat artışı meydana geldi.  Motorine 21 Temmuz'da 1 lira 55 kuruşluk bir zam daha yapıldı. Son olarak benzinde 2 liralık artış daha yapıldı. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre Motorin grubunda 1.45 TL'lik fiyat artışı bekleniyor. İstanbul'da motorin litre fiyatı 33,87 liradan satılıyor. Beklenen zam pompaya yansırsa motorinin litresi 35 lira 32 kuruşa çıkacak.

Fed sonrası petrolde ralli, yurt içinde motorine yeni zam!

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul
•    İstanbul’da litre benzin fiyatı: 36.05 TL
•    İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı: 33,86 TL
•    İstanbul LPG litre fiyatı: 14,49 TL
Ankara
•    Benzin litre fiyatı: 36,55 TL
•    Motorin litre fiyatı: 34,42 TL
•    LPG litre fiyatı: 14,53 TL
İzmir
•    Benzin litre fiyatı: 36,56 TL
•    Motorin litre fiyatı: 34,54 TL
•    LPG litre fiyatı: 13,86 TL


Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir 27 Temmuz 2023 15:44

Benzin 50 motorin 45 olsun bu fiyatlar çok ucuz.:)

Sonraki Haber Yükleniyor...