Tgrt Haber

Fındık hasatında çileli mesai! Çiftçi diken üstünde, kene ve yılanlar cirit atıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ağustos 2023 14:48 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 14:54
Fındık hasatında çileli mesai! Çiftçi diken üstünde, kene ve yılanlar cirit atıyor

Karadeniz'de fındık hasatında çileli mesai devam ediyor. Gündüz sıcak hava, gece hırsızlarla mücadele eden üretici şimdi de bahçelerde kene ve yılan yüzünden ecel teri döküyor.

Fındıkta hasatzorlu şartlar altında devam ediyor. Karadeniz’de üreticiler ve çalışanlar zorlu mesailerinde pek çok olumsuzlukla mücadele ediyor. Fındık​ işçileri, gündüz sıcak hava, gece de hırsızlara karşı koyarken şimdi bir de bahçelerdeki kene ve yılanlarla savaş başladı. Fındık bahçelerinde işçiler​ ve üreticiler her yerde cirit atan yılan ve kenelerin içinde deyim yerindeyse ‘ecel teri’ döküyor.

HERKES DİKEN ÜSTÜNDE

Fındık üreticileri sabah erken saatlerde fındık bahçelerinin yolunu tutuyor. Fındık toplamaya başlamadan önce tırpan vurularak bahçeler temizleniyor. Sıcak hava altında yapılan hasatta üreticiler zaman zaman zor anlar yaşıyor. Fındık hasadında yılan ve kene için de tedbir alınıyor.

fındık işçisi

ÇİFTÇİNİN KORKULU RÜYASI OLDU

Fındık üreticisi Fatih Yılmaz, "Saat 06.00'da bahçeye gidiyoruz. Sıcaktan dolayı öğlen saatleri çok bunaltıcı oluyor. Bölgede kene vakası çok görülmeye başlandı. Bu sene bahçelerde yılanlar da çoğaldı. Fındık toplarken yılan ve kene vakalarına karşı çok dikkatli oluyoruz" dedi.

Üreticiler fındık toplarken sıcak hava arazi şartları ile de mücadele ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...