Tgrt Haber

Fırınlar zam için yarışırken Kestel’de ekmek 1 lira! Ucuz ekmek için hasat başlıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Temmuz 2023 17:31 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 23:38
Fırınlar zam için yarışırken Kestel’de ekmek 1 lira! Ucuz ekmek için hasat başlıyor

Türkiye’nin hemen hemen her yerinden ekmeğe zam haberleri geliyor. Öyle bir yer var ki 400 gramlık ekmeği 1 liraya satmaya devam ediyor. Kestel ilçesinde ucuz ekmek için hasat başlıyor. Bin 50 dönüm alana ekilen buğdayların hasadı gerçekleştirecek.

Ekmeğe zam üstüne zam​ gelirken, 400 gram ekmeği 1 liraya satan Kestel’de hasat başlıyor. Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satan ilçe projeyi sürdürmek için onlarca dönüm buğday ekti. 

4 YILDIR EKMEĞE ZAM​ YOK: 400 GRAMI 1 LİRA

Bursa'da 4 yıldır 400 gramlık ekmeği 1 liradan sofralarla buluşturan Kestel​ Belediyesi, dönem sonuna kadar ekmeğin fiyatından ve gramajından ödün vermemek için bin 50 dönüm alana ektiği buğdayların hasadını gerçekleştirecek.

UCUZ EKMEK​ İÇİN BİN 50 DÖNÜM YERLİ BUĞDAY​ EKİLDİ

Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlarına ulaştıran Kestel​ Belediyesi, artan ham madde fiyatları sebebiyle ekmek​ üretiminde yıllık ihtiyaç olan 800 ton unu elde edebilmek için geçtiğimiz Kasım ayında 25 ton buğday​ tohumu ekmişti. Kestel’in farklı noktalarındaki toplam bin 50 dönümlük alanda ekilen yerli buğday​ tohumları 18 Temmuz Salı günü toplanmaya başlanacak.

İLK HASAT SONRASI PROJE SÜRDÜRÜLECEK

Çataltepe Mahallesi’nde ise ilk hasat etkinliği Kestel​ Belediye Başkanı Önder Tanır, milletvekilleri, il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşecek. Hasadın ardından toplanan buğdaylar, un elde edilmek üzere işleme sokulacak. Böylelikle 400 gram ekmeği 1 liradan satan Kestel​ Belediyesi, bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamış olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...