Tgrt Haber

Fiyatı belli oldu! Adana, Diyarbakır, Muş derken şimdi de Erzincan karpuzu nam yapmaya hazırlanıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ağustos 2023 09:11 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 09:22
Fiyatı belli oldu! Adana, Diyarbakır, Muş derken şimdi de Erzincan karpuzu nam yapmaya hazırlanıyor

Erzincan’da hasat dönemi başladı. Verimli topraklarda yetişen karpuz, Erzincan ve ilçelerinin yanı sıra Erzurum, Muş, Ağrı, Bingöl, Bayburt gibi çevre illere de gönderiliyor. Karpuz tarlalarda 5,5-6 liradan satılıyor.

Iğdır’la birlikte Doğu Anadolu​ Bölgesinin sebze ve meyve ambarı konumunda bulunan Erzincan’da hasat​ dönemi başladı. Adana, Diyarbakır ve Muş’tan sonra karpuzda Erzincan’da iddiasını ortaya koydu. Erzincan’da da yıllık karpuz​ üretimi ortalama 18 bin ton olarak gerçekleşirken, sayının artması bekleniyor.

EYLÜLE KADAR SÜRECEK 

Erzincan’ın bereketli topraklarında üretilen kavun ve karpuzun hasadı başladı. Erzincan’da mayıs ayında toprakla buluşan karpuz fidelerinin verdiği karpuzların hasadı başladı. Bölgenin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan’da ekilen karpuzlar hasat edilmeye başlandı. Kentte hasat Eylül ayı sonuna kadar sürecek.

KARPUZUN KİLOSU TARLADA 5-6 LİRA

Üretici şu anda karpuzu kilogramı 5,5 ile 6 liradan tarladan satışını gerçekleştiriyor. Bir karpuzun ortalama ağırlığı 5-15 kilogram arasında değişiyor. Yetiştirilen karpuzlar, başta Erzincan’daki marketler olmak üzere bölge illerine de satış için gönderiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...