Tgrt Haber

G20 Liderler Zirvesi’nde maymun tahribatına karşı “gri langur” tedbiri!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu ajansı, BBC
31 Ağustos 2023 17:21 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 17:26
G20 Liderler Zirvesi’nde maymun tahribatına karşı “gri langur” tedbiri!

G20 Liderler Zirvesi’nde ‘maymun’ alarmı! Hindistan'da yapılacak zirve öncesi başkent Yeni Delhi'de maymunların ziyaretçilere ve zirve sırasında kullanılacak mekanlara karşı oluşturabileceği tahribat için bazı önlemler alındı.

Hindistan​'da, 9-10 Eylül'de yapılacak G20 Liderler Zirvesi öncesi başkent Yeni Delhi​'de maymunların ziyaretçilere ve zirve sırasında kullanılacak mekanlara karşı oluşturabileceği tahribat için bazı önlemler alındı.

Yerel yetkililer, G20 Liderler Zirvesi sırasında maymunların ziyaretçilere ve zirvede yararlanılacak mekanlara zarar vermesinin önüne geçmek için planlamalar yaptı. Maymunları korkutup uzak tutmak için “gri langur” ismi verilen maymun​ türünün gerçek boyutunda resimleri kartonlara basıldı. Kartonlar kullanılacak mekanlara, katılım sağlayacak delegelerin ağırlanacağı otellerde muhtelif yerlere konuşlandırıldı. Bunların yanı sıra temsili kartonlar şehirde maymunların sık sık görüldüğü alanlara da asıldı. Yetkililer, langurların çıkardığı sesleri taklit edebilen 30 ila 40 eğitimli kişinin de maymunları korkutmak için görevlendirileceğini bildirdi.

Kaynak: Anadolu ajansı, BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...