Tgrt Haber

Hindistan ay görevini düşük bütçe ile tamamladı! Gerçeği filminden daha ucuza geldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2023 17:33 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 17:38
Hindistan ay görevini düşük bütçe ile tamamladı! Gerçeği filminden daha ucuza geldi

Hindistan ay görevini sadece 75 milyon dolar bütçe ile tamamladı. Uzayla ilgili dünyaca ünlü filmlerden Interstaller filminin bütçesi ise 165 milyon dolar...

Hindistanay​ görevini oldukça düşük bir bütçe ile tamamladı. Gerçeği ise filminden daha ucuza geldi.

Hindistan'ın uzay aracıChandrayaan-3​, Ay'ın güney kutbuna başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Amerika, Rusya ve Çin'den sonra aya yumuşak iniş yapan 4. ülke Hindistan oldu. Bu yolculuğun Hindistan'a maliyeti ise 75 milyon dolardı.

GİŞE REKORLARI KIRAN FİLM İLE KIYASLANDI

2014 yapımı "Interstaller" yani "Yıldızlar Arası" filmi de daha önce gişe rekorları kırmıştı. Uzay'da yaşanabilecek gezegenlerin keşfini anlatan filmin maliyeti, Hindistan'ın ay yolculuğunun maliyetinin iki katından fazla tam 165 milyon dolar oldu.

AY YOLCULUĞUNA HARCANAN PARA FİLM MALİYETİNDEN DAHA AZ

Ünlü bilim kurgu filmlerinden Gravity 100 milyon; The Martian ise 108 milyon dolarlık bütçelere sahip. Yani Hindistan'ın ay yolculuğuna harcadığı para, Hollywood'un uzay filmlerine harcadığı paradan çok daha az.

DÜŞÜK BÜTÇELİ AY YOLCULUĞU OLDU

Üstelik bu kadar düşük bir bütçeyle Ay yüzeyine inen Chandrayaan-3, çok önemli çalışmalara imza attı. Çok sayıda farklı elementler keşfetti. Daha da önemlisi, ayda kükürt olduğuna ilişkin tezleri net bir şekilde doğruladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...