Tgrt Haber

MB Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 14:01 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 14:17
MB Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü

Son dakika haberi... Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanlığı görevinden ayrılan Hafize Gaye Erkan'ın yerine atanan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bankacılarla görüşme gerçekleştirdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​ (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan​, Türkiye Bankalar Birliği​ (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve banka genel müdürlerinden oluşan TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, bankacılık sektörünün mevcut durumu ve gelecek beklentilerini ele almak üzere toplantı gerçekleştirdi.

TÜRK LİRASI​'NDA MEVDUAT ORANI ARTIRILMASI GÜNDEMDE 

Güncel makroekonomik gelişmelerin gündeme alındığı toplantıda, Türk lirası mevduatlarının oranının artırılması, makroihtiyati politikalarda sadeleşmeye gidilmesi ve miktarsal sıkılaşma yoluyla dezenflasyon sürecinin desteklenmesi gibi konular ana gündem maddeleri arasında yer aldı. 

Dr. Fatih Karahan ve Alpaslan Çakar, Merkez Bankası ile bankacılık sektörünün koordineli çalışmaları konusunda duydukları memnuniyeti ifade ederken, toplantının bankacılık sektörü için oldukça verimli geçtiğini belirttiler. 

Göreve yeni gelen MB Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü - 1. Resim

Merkez Bankası'ndan yapılan duyuru şu şekilde: 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi banka genel müdürleri ile bir araya gelmiştir.

Güncel makroekonomik gelişmeler doğrultusunda bankacılık sektöründeki son durumun ve geleceğe ilişkin beklentilerin değerlendirildiği toplantı oldukça verimli geçmiştir. Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının ana gündem maddeleri olmuştur. 

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün eşgüdümlü çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...