Tgrt Haber

Gram altında bir ayda 250 TL'lik kayıp! Kuyumculardan altın fiyatları için yıl sonu tahmini

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Haziran 2024 11:45 - Güncelleme : 29 Haziran 2024 12:46

Gram altın fiyatları ons altındaki gerilemeye bağlı olarak düşüşe geçti. Kuyumcular geçen aydan beri altın fiyatlarında 200-250 TL kayıp yaşandığını ifade ederek yıl sonu için bekledikleri seviyeyi açıkladılar.

Yatırımcı altın fiyatlarının çıkacağı seviyeleri takip etmeye devam ediyor. Dolar/TL kurundan ve ons altının hareketlerinden etkilenen gram altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü. Kuyumcular yurt dışından gelen gurbetçilerin altın piyasalarını hareketlendireceğini ifade ederken yıl sonu beklentilerini açıkladılar.

DURGUNLUK TEMMUZ SONRASI SONA ERER

Trabzon'daki kuyumculardan Levent Çelikoğlu, temmuz ayında gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasada hareketlilik olacağını tahmin ettiklerini belirterek "Bizim sektörde yazları genelde hareketli geçer. 

Çünkü düğün mevsimi başlar ve yurt dışından gurbetçi akını olur. Kurban Bayramı sonrası biraz bir durgunluk var. Bu durgunluğun da Temmuz ayının başlaması ile birlikte sona ereceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Gram altın bir ayda 250 TL'lik kayıp! Kuyumculardan altın fiyatları için yıl sonu tahmini - 1. Resim

YURT DIŞINDAN GELECEK OLANLAR BEKLENİYOR

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı da dünyadaki ekonomik dengelerden dolayı bu sene çok farklı bir şey beklemediklerini belirterek işlerdeki hareketlenmenin 15 Temmuz sonrası başlayacağını söyledi.

Dünyada gelişen olaylardan dolayı altının etkilendiğini kaydeden Tonyalı, "Beklentimiz yüksek ama dünyadaki ekonomik dengelere bakılırsa bu sene çok farklı çok özel bir şey beklemiyoruz.

Gram altın bir ayda 250 TL'lik kayıp! Kuyumculardan altın fiyatları için yıl sonu tahmini - 2. Resim

Yurt dışından gelecek olan vatandaşlarımız düğünlerde takı takmak için ellerinden geleni yapacaklar ama tam anlamıyla henüz tatil başlamadı. Temmuzun 15'inden sonra bir şeyler olmasını bekliyoruz. 

3 BİN TL BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

Genelde Trabzon hasır bileziği, Trabzon burması bunların yanı sıra Reşat beşliği daha çok tercih ediliyor yöre insanımızın en çok sevdiği takılar bunlar. Dünyada olan olaylardan dolayı altın çok etkileniyor. Doların yükselmesi ONS'un düşmesini tetikliyor şu anda bir ay öncesine bakılırsa altında 200-250 TL'lik düşüş var.

Bu demek değil ki? Bu hep böyle gidecek. Tahminimiz yılsonu ya da daha erken 3 bin TL ve üzerinde olabilir. Yatırım yapanlara 24 gram altını tavsiye ediyoruz çünkü alışla satış arasındaki fark az” 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...