Tgrt Haber

Gram altın daha ne kadar düşer? Uzman isim kademeli alımların ilk basamağını açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Dünya Gazetesi
05 Ekim 2023 12:48 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 13:00
Gram altın daha ne kadar düşer? Uzman isim kademeli alımların ilk basamağını açıkladı

Piyasalar ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanırken tahvil piyasasındaki gelişmeler altın fiyatlarını zorluyor. Yedi ayın en kötü seviyelerine kadar düşen altın, ons başına 1.820 doların altında kaldı. Gramda hafif toparlanma gözlenirken bir ayın en düşük seviyelerinin biraz üzerinde seyrediyor. Uzmanlara göre 2024 altın için daha olumlu bir yıl olacak

Güçlü dolar​ ve yüksek tahvil getirileri altını zayıflattı. Tüm yıl yükseliş eğilimini sürdüren altın​, son yedi ayın dibini gördü. Gram altın yükselen dolar kurundan destek alarak ons altına göre daha az değer kaybetti. Altın ekranlarda 1.613 TL seviyelerini gördü. Kapalıçarşı’da da benzer bir tablo oluşurken alış 1.673 satış 1.675 TL’de işlem görüyor. 

FED​ NE YÖNDE KARAR VERECEK?

Öte yandan Fed faiz​ kararları altının gelecek dönemde aldığı pozisyonu belirleyecek. Piyasalar bir faiz artışına daha hazırlanırken artık artırım döngüsünün sonuna gelindiği de dillendiriliyor.  Dünya Gazetesi’nden Ufuk Korcan’ın kaleme aldığı yazıya göre, Uzun yıllar altın piyasalarıyla ilgili isabetli tahminlerde bulunan Stratejist Haluk Mutlu, Fed’in faiz politikasında ‘bekle-gör’ moduna geçeceğini düşünüyor. Mutlu’ya göre bu yıl Fed’den yeni bir faiz artırımı kararı gelmeyecek.

DALGALI SEYİR DEVAM EDEBİLİR

ABD’de politika faizinin şu an TÜFE’nin üzerinde olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Ancak çekirdek enflasyonda katılık devam ediyor. Burada bir gevşeme olmadan ABD’de faiz indirimlerinin konuşulmaya başlanması zor.  Bu ancak 2024 yılının ilk çeyreğinden sonra olabilir. Bu yılın sonuna doğru piyasalarda dalgalı seyrin sürmesini bekliyorum. Yılbaşı yaklaştıkça bazı fonlar kar realizasyonu yapmak ve pozisyon kapatmak isteyecektir. Dolayısıyla altının ons fiyatına olumlu bir yansıma aralık sonuna doğru olur” diyor.

2024’TE SERT ARTIŞ OLMAZ

Altının ons fiyatının iki önemli destek noktasında tutunamadığına dikkat çeken Haluk Mutlu, “Altında 1.920 dolar seviyesi önemli bir destek noktasıydı. Bunu kırınca 1.870-1.880 dolar aralığındaki ikinci destek noktasına gelindi. Burası da çok hızlı geçilince stop-loss’lar (kaybı durdurma) devreye girdi. 

Şimdi 1.812-1.820 dolar aralığı önemli bir destek seviyesi. Kısa vadede 1.800 doların altına sarkmalar görebiliriz ama orta vadeli düşünenler için bu seviyeler kademeli alımların ilk basamağı olabilir. Gelecek yıl altın fiyatları için daha iyi bir yıl olabilir. Bu altında fiyatlarda sert bir yükseliş olacak demek değil. Bana göre 2.200- 2.250 dolar seviyeleri onsta tepe noktalar” yorumunu yaptı.

Gram altın daha ne kadar düşer? Uzman isim kademeli alımların ilk basamağını açıkladı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Dünya Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...