Tgrt Haber

Gram altın ekranda da Kapalıçarşı'da da sert düştü, işte son rakamlar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 16:59 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 17:27
Gram altın ekranda da Kapalıçarşı'da da sert düştü, işte son rakamlar

Gram altın Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekranlarda 1.591 TL’ye kadar geriledi. Sabah saatlerinde ons altındaki toparlanmadan destek alan gram güne 1.681 TL’den başladı. Kapalıçarşı piyasasında da alım ve satımlarda düştü.

Merkez Bankası​ piyasa beklentilerinin 3 kat üzerinde faiz artışına gitti. Kararın açıklanmasının ardından güne 27 lira bandını zorlayarak başlayan dolar​ 25,6 liraya kadar geriledi. En büyük düşük ise altında oldu. Gram altın​ Kapalıçarşı açılışında 1.736 TL’den işlem görürken karar sonrası alımlarda 1.673 TL’ye kadar geriledi.

MERKEZ BANKASI’NDAN ŞAŞIRTAN FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm piyasaları yakından ilgilendiren faiz kararını açıkladı. Yeni ekonomi​ yönetiminin sık sık vurguladığı küresel ekonomilere uygun rasyonel politikalar çerçevesinde yeniden faiz artırımına gidildi. Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 759 baz puan artırarak 17,50'den yüzde 25'e yükseltti. Faiz artışı​ piyasa beklentilerinin üç katı oldu.

ONS 1.920 DOLARIN ALTINDA

Öte yandan ons altın da küresel piyasalarda dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Büyük ekonomilerde iş faaliyetlerinin beklenenden zayıf gelmesi faiz artışlarında gevşemeye gidileceği beklentisini artırdı. Yatırımcı ve analistler Jackson Hole, Wyoming'deki yıllık merkez bankacıları sempozyumunu bekliyor.

Gram altın ekranda da Kapalıçarşı'da da sert düştü, işte son rakamlar

ABD İŞ GÜCÜ PİYASASI HALA SIKI

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 19 Ağustos ile biten haftada 230 bine geriledi.  ABD'de işsizlik maaşı başvurularının üç haftanın en düşük seviyesine gerilemesi ise Fed’in şahin duruşunu devam ettirebileceği şeklinde yorumlandı. Sonuçlar, ABD işgücü piyasasının tarihsel olarak sıkı seviyelerde kaldığına dair kanıtları güçlendirerek, Federal Rezerv'in enflasyonu frenlemek için şahin duruşuna olanak sağlayacak gibi görünüyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...