Tgrt Haber

Gram altında 264 liralık getiri! İslam Memiş 'rekor yolda' diyerek yatırımcıyı sevindiren seviyeyi verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
02 May 2023 09:29 - Güncelleme : 02 May 2023 09:43

Altın fiyatlarını yakından etkileyen ABD ekonomisine yönelik gelişmeler takip ediliyor. First Republic Bank’ın da diğer ABD bankaları gibi iflas bayrağını çekmesi gözleri Fed faizlerine çevirdi. Uzmanlar, Amerika Merkez Bankası’nın faizleri son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkarmasını bekliyor. Piyasaları değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş ise altın için iyimser tahminlerde bulunarak “Yıl içerisinde gram altın fiyatlarında 1.450-1.500 lira seviyelerini beklemeye devam ediyoruz” dedi.

Merkez Bankalarının faiz kararlarına yönelik belirsizlikler ve finansal krizlerin ABD ekonomisinde etkili olmaya devam etmesi altın​ fiyatlanmalarını baskılıyor. Bu hafta FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararları​ takip edilecek. Yurt içinde ons altın​ ve dolar/TL kurundan etkilenen gram altın​ son zamanların en hareketli grafiklerini çizmeye devam ediyor. Cuma günü bin 378 liraya kadar yükselen gram altının gelecek günlerde yükselmeye devam edeceği öngörülüyor. 

16 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKACAK

Küresel piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası’nın faiz kararına ve ABD istihdam verilerine odaklanmış durumda. ABD’de Silvergate ile başlayan Silicon Valley Bank ve Signature Bank’la devam eden bankacılık krizleri halkasına First Republic Bank da eklendi. Finans krizlerine rağmen Fed’in faiz artışlarına giderek son 16 yılın rekorunu kırmaya hazırlandığı ifade ediliyor. Cuma günü ise ABD’de nisan ayına ilişkin istihdam raporu yayımlanacak. Ülkede ekonominin 180.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

ECB FAİZ ARTIRACAK

Avrupa Merkez Bankası (ECB) perşembe günü 25 veya 50 baz puanlık bir artışla tekrar faiz artırmaya hazırlanıyor. Bugün bölge genelinde açıklanacak olan enflasyon verileri ve banka kredilerine yönelik göstergeler faiz kararlarının belirlenmesinde etkili olacak.

GRAM ALTINDA 264 LİRALIK GETİRİ

Öte yandan Finans Analisti İslam Memiş katıldığı canlı yayında piyasaları değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: Altın, yılın ilk dört ayında değer kazandı. Zaman zaman ons, zaman zaman dolar/TL’den destek buldu. Serbest piyasalarda 1.114 lira seviyesinden yıla başlayan gram altın, cuma günü 1.378 liraya kadar yükseldi. Gramında 264 liralık getiri gayet iyi.

ALTIN YOLUNA DEVAM EDECEK

Yıla 1.823 dolar seviyesinden başlayan ons altın, bugünlerde 1.970-2.010 dolar aralığında geziniyor. 4 ayda 167 dolarlık değer artışı gördük. Yıl içerisinde gram altın fiyatlarında 1.450-1.500 lira seviyelerini beklemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda volatilite oldukça yüksek olacak. Ondan sebep geniş bant aralığına odaklanmak gerek. Ons negatif ancak gram tarafındaki düşüşler cılız kalabilir. Altın yine kaldığı yerden yoluna devam eder. 2023 yılı ile alakalı 2.350-2.400 dolar seviyelerine kadar yükseliş beklentimi koruyorum.”
 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...