Tgrt Haber

Gümüş ithalatı rekor kırdı, altını geride bıraktı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 17:24 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 17:27
Gümüş ithalatı rekor kırdı, altını geride bıraktı

Türkiye’nin altın ithalatına kota getirilmesi sonrası gerileme yaşanırken gümüş ithalatı rekor kırdı. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre eylül ayında 106,8 ton gümüş ithal edildi.

Seçim öncesinde rekor kıran altın​ ithalatı düşüşe geçti. Gümüş​, ithalatı ise eylülde aylık yüzde 234 artış kaydetti. Gümüş küresel riskerle beraber yükseliş trendine girdi.

TARİHİN EN YÜKSEK İKİNCİ VERİSİ

Borsa İstanbul​ Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre eylül ayında 106,8 ton gümüş ithal edildi. Bu veri, 123,1 ton ile rekor kırılan mart ayından sonraki en yüksek ithalat​ olarak kayıtlara geçti.

Aynı zamanda, eylül ayında gümüş ithalatının aylık bazda yüzde 234,7 artmasıyla tarihin en yüksek ikinci aylık verisine ulaşıldı. Altın ithalatı ise gerilemesine ivme kazandırdı. Ocak ayında altın ithalatı 68,3 tona çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ancak şubat ayından itibaren getirilen sınırlamaların etkisiyle altın ithalatı eylülde 14,9 tona kadar geriledi.

ALTINLA BERABER YÜKSELDİ

Öte yandan gümüş fiyatları artan risklere paralel olarak değer kazandı. Altınla beraber yükseliş trendime giren ons gümüş 23 dolara yükselerek yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Altın ve gümüşteki ralli, uzun vadeli Hazine tahvil getirilerindeki son artışa rağmen devam etti. Gram gümüş ise 21 liraya kadar yükseldi. Uzmanlar gram fiyatından 23-26 lira seviyelerinin takip edilebileceğini ifade ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...