Tgrt Haber

Hem ons hem gram altın için rekor tahmin: JP Morgan seviye vererek açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2023 16:44 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 09:01
Hem ons hem gram altın için rekor tahmin: JP Morgan seviye vererek açıkladı

Altın fiyatlarını doğrudan etkileyecek Fed faiz kararları bugün açıklanacak. Piyasalar 25 baz puanlık artışa fiyatlandı. Gelişmelere paralel olarak ons altın yatay seyrederken gram yükseldi. JPMorgan altın fiyatları için rekor tahminini açıkladı. Uzmanlar ise yurt içinde gram fiyatının 2 bin TL seviyesine çıkabileceğini ifade ediyor.

Yatırımcılar Fedfaiz​ kararlarına odaklanırken altın​ piyasalarında hareketli seyir devam ediyor. Ons altın 1.960 dolar seviyelerine hafta başından itibaren tutunurken yurt içinde gram 1.700 TL üstündeki seyrine devam etti. Fed’in faiz artışlarına gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Buna karşın bu yılın son faiz artışı olacağına dair söylenti altın için olumlu ilerleyen bir seyre işaret ediyor.

GÖZLER POWELL’İN AÇIKLAMALARINDA

Altın, Çarşamba günü ons başına 1.960 doların üzerinde istikrar kazandı. ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Yatırımcı ve analistler merkez bankasının bir sonraki adımlarına ilişkin ipuçları için toplantının ardından Fed Başkanı Jerome Powell​'ın açıklamalarını yakından dinleyecek. 

MERKEZ BANKALARININ FAİZ POLİTİKALARI ETKİLİ OLACAK

Avrupa Merkez Bankası'nın da perşembe günü faiz oranlarını bir çeyrek puan daha artırdığı görüldü. Japonya Merkez Bankası'nın Cuma günü aşırı düşük faiz oranları politikasını değiştirmemesi ihtimali üzerinde duruluyor. Ayrıca piyasalar, Fed'in tercih ettiği çekirdek enflasyon göstergesini ve bu hafta ABD'de ikinci çeyrek GSYİH büyümesinin ileri tahminini dört gözle bekliyor.

ONS ALTIN REKORLA KIRACAK

Foreks Haber’de yer alan habere göre; ABD'de olası bir resesyon öncesinde altın için bir fırsat gördüğünü ve faiz oranlarının düşmeye başlamasıyla fiyatların yıl sonuna kadar 2.000 dolar/ons seviyesini aşacağını tahmin etti. Banka, ons altının 2024 yılında yeni rekorlara ulaşacağını öngördü.

JPMorgan'ın küresel emtia araştırma müdürü Greg Shearer, yaptığı değerlendirmede, Fed'in gelecek yılın ikinci çeyreğinde faiz indirimlerine başlaması beklentisinin gerçekleşmesiyle birlikte ABD'de reel getirilerin düşmesinin, değerli metal için "önemli bir itici güç" olacağını savundu.

GELECEK YIL İÇİN ALTIN İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERECEK

2024'ün son çeyreğinde ons altın için ortalama fiyat hedefini 2.175 dolar olarak ortaya koyan JPMorgan, Fed'in para politikasında gevşemeye başlamasından önce ABD'de hafif bir resesyon yaşanacağı tahminiyle birlikte risklerin yukarı yönlü olduğunu ifade etti. Shearer, "Altın sahipliğinin önümüzdeki 12, 18 aya baktığımızda performans gösterecek bir şey olduğunu düşündüğümüz çok önemli bir yerdeyiz." dedi.

Hem ons hem gram altın için rekor tahmin: JP Morgan seviye vererek açıkladı

GRAM ALTIN 2 BİN LİRAYA ÇIKACAK

İslam Memiş ise altın için yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Kısa vadede 1800 TL (gram altın) direncini takip edeceğiz. Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek." 

"Bir miktar daha yükselecek. Ama kazandırma açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı. Altını alan yıllık bazda kazanır. Şu an 1750 TL'den altın alan 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum."

"Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı. Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım. Ciddi bir belirsizlik var."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...