Tgrt Haber

Hintli yatırımcılar gümüşe talebi düşürdü!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 15:54 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 16:01
Hintli yatırımcılar gümüşe talebi düşürdü!

Gümüş fiyatları ABD dolarının güçlenmesiyle beraber 22 dolara kilitlendi. Şili Bakır Komisyonu’na göre, küresel gümüş talebi yüzde 9,4 azalabilir.

Şili Bakır Komisyonu Cochilco, gümüş fiyatları ve talebine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Kuruluşa göre, küresel gümüş talebinin yatırımlardaki düşüş nedeniyle yüzde 9,4 azalacak ancak talep düşse de piyasada arz açığı yaşanmaya devam edecek.

TALEBİ HİNTLİLER DÜŞÜRDÜ

Cochilco Başkan Yardımcısı Joaquín Morales, konuyla ilgili açıklamasında, "Temel olarak Hintli yatırımcıların 2022'ye kıyasla daha düşük katılım göstermeleri 2023'te gümüşe yapılan fiziksel yatırımdaki düşüşü etkiledı" yorumunda bulundu.

GÜNEŞ ENERJİSİ​ ENDÜSTRİYEL TALEBİ DÜŞÜRDÜ

Sanayi sektörü bu yıl en büyük gümüş tüketicisi olacağını ve onu metale yapılan fiziki yatırımın izleyeceğini öngören Cochilco, 2022'de 38.643 ton olan talebin bu yıl 35.019 metrik tona düşeceğini öngördü. Raporda, endüstriyel talebin büyüyen güneş enerjisi ve elektrikli araç endüstrileri nedeniyle arttığı da belirtildi. Cachilco ayrıca 2023 yılında gümüş arzının yüzde 1,8 artışla 31.815 tona ulaşmasını bekliyor.

DÖRT HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE 

Öte yandan doların değer kazanmasına karşın gümüş son dört haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. Gümüşün Türk Lirası karşılığı ise 19,48.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...