Tgrt Haber

Hükümet kesenin ağzını açıyor! Emekli bayram ikramiyesi ve sürpriz ek zam geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2024 10:11 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 10:18
Hükümet kesenin ağzını açıyor! Emekli bayram ikramiyesi ve sürpriz ek zam geliyor

Emeklinin maaş zamlarının ardından gündeme gelen bayram ikramiyesi için kulisler hareketlendi. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 2 bin TL'den 5 bin TL'ye yükseltilmesi için düğmeye basılırken sürpriz ek zam için de çalışmalar yapılıyor.

2024 yılının ilk 6 ayı için tüm emeklilerin maaş​ zamlarının eşitlenmesinin ardından gözler emekli​ ikramiyelerine çevrildi. Seçim öncesi emekli için hem ikramiyede hem de ek zam​ konusunda kulisler iyice hareketlendi. Hükümetin, sürpriz bir zam üzerinde çalıştığı konuşuluyor.

Hükümet, seçim kampanyasında emekliler ile ilgili çalışmalara ağırlık verecek. Gazete Pencere'nin haberinde, emeklilere hem Ramazan​ hem de Kurban bayramlarında verilen ikramiyenin 2 bin liradan 5 bin liraya çıkartılacağı ve yeni bir ek zammın ise konuşulan bir diğer konu olduğu öne sürüldü.

İLK HAMLE EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ

Nuray Babacan kulis bilgilerini, "Emekliye 5 bin lira bayram ikramiyesi" başlıklı yazısında paylaştı. İddiaya göre, AK Parti’de, ekonomik krizi atlatmak için açıklanan tasarruf amaçlı ekonomik politikalar askıya alındı. 31 Mart’a kadar, emekli için kesenin ağzı açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi, ilk hamle olarak Ramazan ve Kurban bayram ikramiyelerinde yapacak. İstişare toplantılarında en sık konuşulan konuların başında emekli bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkartılması oldu.

Hükümet kesenin ağzını açıyor! Emekli bayram ikramiyesi ve sürpriz ek zam geliyor - 1. Resim

SÜRPRİZ EK ZAM YOLDA

SGK ve Bağkur emeklilerine yapılan artışın memur emeklilerine eşitlenmesi ve yüzde 49.25 uygulanması bile memnuniyetsizliği gideremedi. Henüz ek zammın ödemeleri yapılmazken, kulislerde başka bir ek zamdan söz edilmeye başlandı. Bir süre önce haberleştirilen ek zam yapılabileceği iddiaları da kulislerde konuşuluyor. Yerel seçimlerden 9 gün sonra nisan ayında ve ardından mayıs ayında iki ödeme yapılacağı duyurulacak.

Hükümet kesenin ağzını açıyor! Emekli bayram ikramiyesi ve sürpriz ek zam geliyor - 2. Resim

EMEKLİ İÇİN KESENİN AĞZI AÇILIYOR

Edinilen bilgiye göre, bu konu seçimin gidişine göre gündeme gelecek veya gelmeyecek. Ancak emekli maaşlarında iyileştirme konusunda birden fazla sorun yaşanıyor. Özellikle alt gelir grubundaki emeklilerde düzenleme yapılırken, emekliler arasındaki gelir farkı sorunu yaşanıyor. Doktor veya öğretmen gibi daha fazla prim ödeyenlerle daha az prim ödeyenlerin arasında maaş farkının azalması gibi durumlara çözüm aranıyor. Formül arayışının sürdüğü, yerel seçim kampanyasının gidişine bağlı olarak sürpriz bir ek zammın gündeme gelebileceği AK Parti içinde de konuşuluyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ufuk Küçük 7 Şubat 2024 13:57

Yorumdan ziyade emeklilere ramazan arifesinde 2000.00 TL kumanya yardımı veya bu oranda ramazan kolisi verilmeli en azından asgari ücret altında maaş alan emeklilere ve bayram ikramiyeleri de 15,000.00 TL olmasını emekliler adına istiyorum Ve emekli kredi borçları için 1.99 geri dönüşüm payı ve 60 - 71 at vadeli kredi kapama kredisi verilmesini talep ediyorum lütfen ilgili birimlere aktarıp haber yapınız teşekkür ediyorum

RAMAZAN Yıldız 3 Şubat 2024 10:42

En düşük emekli aylığı askari ücret kadar olmalı kök mahış sistemi kalkmalı emekliler insanca rahat bir şekilde yaşasınlar artık yükü emeklinin sırtına vurmayın artık bütçeyi emeklimi zorluyor bırakın bu işleri

Sonraki Haber Yükleniyor...