Tgrt Haber

Huzurevi fiyatları yüzde 360 zamlandı! Kiraların iki katına çıktı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
12 Eylül 2024 10:19 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 11:31

Türkiye’de son beş yılda yaşlı nüfusu yüzde 24 artış gösterirken huzurevlerine yapılan zamlar gündem oldu. Devlete ait olan huzurevlerinin fiyat tarifeleri geçtiğimiz aydan bu yana üç kat artarken çift kişilik bir oda için ödenen 3 bin 100 liralık ücret 9 bin 300 lira çıktı. Özel huzurevlerinde ise fiyatlar rekor seviyelerde. Uzmanlar ise konuyu ‘korkunç fahiş bir zam olayı’ olarak tanımladı. İşte tüm detaylar…

Huzurevlerine geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 360 zam​ yapıldı. Hem devlete bağlı olan huzurevlerine hem de özel huzurevlerine yapılan fahiş zam ise tartışmaları beraberinde getirdi. Devlete ait huzurevlerinde aylık ücret çift kişilik odada bir kişi için 3 bin 100 liradan, 9 bin 300 liraya kadar çıkarken tek kişilik odalardaysa fiyat​ 3 bin 500 liradan 10 bin 600 liraya kadar yükseldi. Özel huzurevlerinde ise rakamlar 72 bin TL’ye kadar çıkıyor. Uzmanlar yapılan zamların kira​ zamlarını geçtiğini ifade etti.

Huzurevi fiyatları yüzde 360 zamlandı! Kiraların iki katına çıktı - 1. Resim


HUZUREVLERİNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Son yapılan araştırmalara göre, Türkiye dünyada nüfusu en fazla yaşlanan ikinci ülke olarak kaydedildi. Buna göre 2050 yılına gelindiğinde her dört kişiden biri yaşlı olacak. Buna bağlı olarak huzurevlerine olan talep her geçen gün artıyor. 

Bakanlığa bağlı olan huzur evlerinde doluluk oranı yüzde doksanın üzerine çıkmış durumda.  Uzmanlar, çeşitli sağlık hizmetlerinin de verildiği huzurevlerinde maliyet artışlarına bağlı olarak zam yapıldığının altı çiziliyorlar.

Huzurevi fiyatları yüzde 360 zamlandı! Kiraların iki katına çıktı - 2. Resim


KORKUNÇ FAHİŞ BİR ZAM

Ekol TV’de yer alan habere göre özel huzurevlerinde fiyatlar kiraların neredeyse iki katına kadar çıkıyor. Tek kişilik odalar 72 bin TL, 2 kişilik odalar 55 bin TL, 3 kişilik odalar ise 50 bin TL’ye kadar çıkıyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TL. 

TÜKONFED Hukuk Komisyonu Başkan Vekili Dr. Mücahit Saraçlı, "Yüzde 300-360 zamdan bahsediliyor. Ne oldu da böylesine büyük bir korkunç fahiş bir zam olayı var. Kiralarda bile yüzde 65 bandında gezerken zam olayı fiyat artışları yüzde360 nereden çıktı” açıklamasını yaptı.


DEVLETTE YER BULMAK ZOR

Devlete ait huzurevleri özellere göre, çok daha uygun fiyatlı. Ancak devlete ait kurumlarda yer bulmak ve yerleşmek kolay değil. Buralara başvurmak isteyenler il sosyal merkezlerine müracaat ediyor. Boş yer açılması halinde yerleştirme yapılıyor. Bu sürecin ne kadar uzayacağı ise bilinemiyor.

Huzurevi fiyatları yüzde 360 zamlandı! Kiraların iki katına çıktı - 3. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ertuğrul 12 Eylül 2024 11:09

Napicaz o zaman geçmişten beri çıkartılan aileyi yıkıcı yasalar yüzünden evlenemiyoruz evlensek kadınların iftiralarına magruz kalıyor mahkemelerde Sürünüyoruz ,bekar kalsak yaslandigimizda umudumuz bu bakım evleriydi onlarda para için evlen kadınlar gibi davranıp fiyatları 360 kat arttirmislar

Sonraki Haber Yükleniyor...