Tgrt Haber

İBB'den evlenenlere destek! Ödeme miktarı 60 milyon TL’yi geçti

01 Aralık 2023 14:45 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 14:51
İBB'den evlenenlere destek! Ödeme miktarı 60 milyon TL’yi geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dünya evine giren ihtiyaç sahibi çiftlere 7 bin TL evlilik desteği sağladı. İBB 7 aylık sürede 8 bin 682 çifte toplam 60 milyon TL’nin üzerinde evlilik desteğini hesaplarına yatırdı. Destek için başvurular devam ediyor. Peki, evlilik desteği şartları ne? Kimler evlenme yardımı alabiliyor? İşte başvuru koşulları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) evlenenlere destek başladı. İhtiyaç sahibi​ çiftlere verilen ödemelerde toplam miktar 60 milyonu geçti.

ÇİFTLERE 7 BİN TL’LİK ÖDEME YAPILIYOR

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, evlilik hazırlığındaki ihtiyaç sahibi çiftlere 7 bin TL’lik ödeme yapılıyor. Çiftlerin iş durumu, maddi yeterlilikleri ve ihtiyaçları sosyal araştırma ile tespit ediliyor. Şartları taşıyan çiftler için yapılan ödeme, kadının hesabına yatırılıyor.

DAHA ÖNCE BOŞANMIŞ OLMALARI ENGEL DEĞİL

Geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan Evlilik Desteği hizmeti ile 6 ayda toplam (Mayıs- Kasım 2023) 8.682 çifte 7.000 TL toplam 60 milyon 774 bin TL’lik evlilik desteği sunuldu. Değerlendirmeye tabi olan çiftlerin 3 ay içinde evlenmeleri, İstanbul’da ikamet etmeleri, sosyal incelemede uygun görülmeleri gerekiyor. Çiftlerin daha önce boşanmayla sonuçlanan evlilik gerçekleştirmiş olmaları başvurularına bir engel teşkil etmiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Her yıl ortalama 90 bin evliliğin gerçekleştiği İstanbul’da, ihtiyaç sahibi olduğu sosyal incelemeyle belirlenen yaklaşık 10 binin üzerinde çift, destekten faydalanabilecek. Başvuralar Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin mobil uygulaması  ve sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden alınmaya devam ediyor.

 

Kaynak: Dünya

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...