Tgrt Haber

İhracatçılardan şaşırtan faiz kararı tahmini! TİM Başkanı rakam verdi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: ekonomim.com
18 Haziran 2023 11:13 - Güncelleme : 18 Haziran 2023 11:36
İhracatçılardan şaşırtan faiz kararı tahmini! TİM Başkanı rakam verdi

Merkez Bankası'nın 22 Haziran'da açıklayacağı faiz kararı öncesi Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden dikkat çekici bir çıkış geldi.  Başkan Gültepa rakam vererek faiz tahminini paylaştı.

Türkice Cumhuruyeti Merek Bankası'nın (TCMB) 22 Haziran'da açıklayacağı faiz kararı​ öncesi piyasalarda gergin bir bekleyiş hakim. Uzun süredir faizi sabit tutma politikası uygulayan TCMB​'nin bu kez ciddi bir artırıma gideceği konuşulurken, Türkiye İhracatçılar Meclisi​ (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"KİMDE PARA VAR Kİ BİZE GETİRSİN?"

"ekonomim.com"a konuşan TİM Başkanı Gültepe faizde büyük bir hareket beklemediğini belirterek rakam da paylaştı. Gültepe açıklamasında, "Mehmet Şimşek bakanımızın programını açıklamasını bekliyoruz. Bu strateji ve taktik. Faizde yüzde 15’leri görürüz diye düşünüyorum. Bünyeyi sarsmadan yol alacaklardır. Bir de kimde para var ki bize getirsin? ABD’de yüzde 5’i aşan faizlerden bahsediyoruz" dedi.

"ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR" İDDİASINI YORUMLADI

Gültepe, asgari ücretin 500 dolar olacağı iddialrı için de konuşarak, şunları söyledi: "Bence dolar üzerinden konuşmak hatalı. Kur artarsa ne olacak? 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL arasında bir rakam açıklanacağı öngörülüyor.” 

Kaynak: ekonomim.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...