Tgrt Haber

'İki ülke stok yapıyor' diyen İslam Memiş iddialı konuştu, altın için inanılmaz seviyeyi açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2022 07:05 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 09:41
İslam Memiş, Ekim ayında dolar endeksinin düşeceğini söyledi.

Para ve altın piyasaları son günlerde hareketli... Doların düşmesiyle birlikte hafta boyunca zirvelerde gezen gram altın, gümüş ve Euro haftayı hafif düşüşle kapadı. Finans Analisti İslam Memiş, Ekim ayına ilişkin kritik yorumlarda bulundu. “Dolar değer kaybedecek. Gram altın, gümüş Kasım ortasına kadar rekor üstüne rekor kıracak” diyen Memiş, ABD ve İngiltere'nin fiziki altın aldığına dikkat çekti.

İslam Memiş, Ekim ayında dolar endeksinin düşeceğini söyledi.

Küresel piyasalar Ekim ayında yükselişle devam ederken dolar​ ciddi değer kayıplarıyla adeta yalpalıyor. Küresel piyasalarda dolarda yaşanan değer kayıpları ile birlikte hafta boyunca özellike altın​, gümüş, Euro​, Sterlin​ atağa kalktı. Ancak haftanın son gününde gram altın, dolar ve Euro'da kar satışları nedeniyle hafif bir düşüş söz konusu. Borsada da ciddi bir ataklar yaşanıyor, haftayı yeni rekorla kapadı. Öte yandan daha çok küresel piyasalarda değer kaybına uğrayan dolardaki düşüş iç piyasalara da yansıdı, hafta içinde bir miktar düşüş gözlemlendi.  Amerikan Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere pek çok Merkez Bankasının faiz artırması bir süredir piyasaları baskılıyordu. Son olarak IMF ve BM'den Fed​'e faiz uyarısı gelmesi piyasaların cesaretini artırdı. Peki  “Altın kaç lira olacak?", “Dolar düşecek mi? ”, “Sterlin ve Euro'nun seyri ne olacak?” Yaz aylarında “Ekim ayına hazırlıklı olun”  diyen İslam Memiş, “Zamanı geldi” diyerek Ekim aynın başlangıç ayı olduğunu söyleyerek fiziki altın alan iki ülkeye dikkat çekti. 

GRAM ALTIN FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

İslam Memiş, altında Ekim ayının güçlü direnç seviyelerini şöyle açıkladı: “Önümüzde gram altında 1.715 ile 1.725 dolar seviyeleri var, bu seviyeler kırılırsa Ekim’de yeni direnç seviyeleri göreceğiz.  ABD ve İngiltere’de fiziki altın alımında ciddi bir rağbet oluştu. Bu rağbet devam ediyor. Bunun nedeni ise şu resesyon, stagflasyon, politik riskler ve  borsalardaki satışlar.”

KASIM ORTALARINDA GRAM ALTIN 1200-1800 LİRA! KADEMELİ YÜKSELECEK 

“Gram altın fiyatlarında kademeli yükselişler devam edecek” vurgusu yapan Memiş, yükselişlerin start verdiğine dikkat çekerek “Kasım ayının ortalarında 1.200-1.280 lira arası bir seviye göreceğiz. Yıl sonu ile ilgili 1.400 lira öngörümde bir değişiklik yok. Fed acil toplantı yaparak kendisine yeni bir süreç belirlemeye çalışıyor. Çünkü diğer Merkez Bankaları bu konuda şikayetçi. Ayrıca IMF uyarıda bulundu. Kumar oynuyorsunuz, bu denli faiz artırımı küresel piyasalar için iyi değil şeklinde" dedi. 

DOLAR DÜŞECEK 

Memiş, gümüşün altına oranla bu hafta daha karlı bir seyir gösterdiğini söyledi. “Ekim ayında gramın ons fiyatını 21 dolar olarak takip ediyorum. Gümüşte artış var” diyen Memiş, “Ons gümüşün seviyesi 24 dolara kadar gidebilir. Gümüşte beklentim pozitif yönde” ifadelerini kullandı. 

YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ 

Memiş, dolarda kadar geri çekilme olduğuna dikkat çekerek şu tespitlerde bulundu: "Dolar endeksi düşünce emtialarda, paritelerde ve kripto paralarda yükselişler başladı. Kasım’da yeni rekorlar kıracağız.Küresel piyasalarda dolar satıcılı seyirde. Ancak yurt içinde bu düşüşler görülmedi, hissedilmedi. Dolar 110 seviyesine kadar düşebilir.

EKİM AYINDA HANGİSİ KAZANDIRACAK? 

Kripto paraları değerlendiren Memiş, Bitcoin’e ilişkin şu yorumları yaptı: “18 ile 22 bin dolar seviyesi geçerliliğini koruyor. Ekim ayında direnç seviyelerini kırarsa 24 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir. 

Ekim ayında ABD enflasyon verilerinin biraz düşük geleceğine dikkat çeken Memiş, bunun dolar karşısındaki tüm para ve emtialara değer kazandıracağını söyledi. 

100 MİLYON DOLARLIK VURGUN

Kripto para ekosisteminde sıkça yaşanmaya başlayan vurgun hikayelerine bir yenisi daha eklendi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto para ağı BNB üzerinden yaklaşık 100 milyon dolar kaybedilen bir hack saldırısına uğradığını doğruladı. Bu saldırıyla birlikte BNB coin üzerindeki dengeler değişirken yatırımcılar büyük kayıp yaşadı. Kripto para varlığının değeri ise %3,5 oranında geriledi.

ARTIK TAM ZAMANI

Ekim ayının stresli olacağını belirten Memiş, “Jeopolitik risklere biraz daha odaklanacağımız bir ay. Kasım ayı daha stresli olacak. Altın ve gümüş bulunduranlar satmak için acele etmemeli” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süheyl 15 Ekim 2022 22:08

Hem dolar düşecek diyor hem altın 1400 Gr diyor ons 2300 e mı gidecek pek mantıklı konuşmıyor bu adam

Sonraki Haber Yükleniyor...