Tgrt Haber

İkinci el eşya piyasası sekteye uğradı! Devir teslim ve eşyalı ev duvarı aşılamıyor…

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Ekim 2023 13:41 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 13:50
İkinci el eşya piyasası sekteye uğradı! Devir teslim ve eşyalı ev duvarı aşılamıyor…

Üniversitelerin açılmasını dört gözle bekleyen 2. El eşya dükkanları hüsrana uğradı. Öğrenciler yurdun dört bir yanına dağıldı. Kiralık evlere yerleşim süreci devam ederken tercihler devir teslimi ya da eşyalı evden yana oldu.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler memleketin dört bir yanına dağıldı. Kiralık evlere yerleşim süreci devam ediyor. Tercihler devir teslimi ya da eşyalı evden yana olurken ikinci el eşya alımına rağbet azaldı. Hal böyle olunca ikinci el eşya piyasası sekteye uğradı. Sezondan umduğunu bulamayan satıcılar sebebinin piyasa fiyatlarının artışında görüyor.

Geçmiş yıllarda her üniversite​ sezonunda hareketlilik yaşayan ikinci el eşya piyasası bu sezon durgun geçiyor. İkinci el eşya satışı yapan esnaf ise durumun sebebini öğrencilerin kendi aralarında devir teslim yapmasında ya da tercihi eşyalı evden yana kullanmasına yoruyor.

İkinci el eşya piyasası sekteye uğradı! Devir teslim ve eşyalı ev duvarı aşılamıyor…

İKİNCİ EL EŞYA PİYASASINA EŞYALI EV​ VURGUNU

Samsun’un İlkadım ilçesinde ikinci el eşya alım ve satım yapan Ercan Duran İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Ercan “Üniversitelerin açılması, öğrencilerin şehrimize gelmesi bizlere fayda sağlıyor. Üniversiteliler genellikle kendi aralarında eşya devir teslim yöntemine geçti ve eşyalı evi tercih etmeye başladı. Genel olarak düşünürsek bu aylar içinde normalde çok hareket olması gerekirken, bu sene bir durgunluk var. Önceden ikinci el bir buzdolabını bin 500 TL alabilirken, şimdi 4-5 bin TL arasında satılıyor. İkinci el eşyalar da pahalandı. Üniversite öğrencileri tabii ki ucuzlarından en çok tercih ettiği ürünler buzdolabı, çamaşır makinesi, çekyat ve 2 kapılı dolaplar. İkinci el ve sıfır eşyalar arasında büyük bir fark var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...