Tgrt Haber

IMEI kayıt ücreti fırladı, parasını cebine koyan yola çıktı: Sınırda 'zam' kuyruğu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Temmuz 2023 14:59 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 15:31

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için ödenmesi gereken tutar 20 bin TL’ye fırladı. Hal böyle olunca 14 bin TL fazla ödemek isteyen vatandaşlar, sınır kapılarında 'telefon' kuyruğu oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararda dev zamları görenler büyük bir şok yaşadı. Yeni zamla birlikte, telefonların kayıt altına alınması (IMEI) için gereken ücret 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye fırladı. 

SINIR KAPILARI DOLDU TAŞTI

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan haberde, yeni zamdan etkilenmek istemeyen binlerce kişinin sınır kapılarına akın ettiği aktarıldı. Sarp Sınır Kapısı​ ve Çıldır Aktaş Sınır Kapısı'ndan büyük yoğunluk yaşandı. 

Sabahın erken saatlerinde başlayan sınır kapılarında yoğunluk gün boyu devam ederken, gece 24.00 itibariyle yurt dışı kayıt ücreti yeni tarifesiyle işlem görecek.

IMEI kayıt ücreti fırladı, parasını cebine koyan yola çıktı: Sınırda 'zam' kuyruğu

VERGİ İADESİ SIRASINDAN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Bu nedenle 14 bin lira fazla ödemek istemeyen vatandaşlar sınır kapısında saatlerle yarıştı.Gümrük kapısı koridorları ve vergi iadesi (tax free) bekleme salonları bu nedenle insan akınına uğramış durumda.

IMEI kayıt ücreti fırladı, parasını cebine koyan yola çıktı: Sınırda 'zam' kuyruğu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...