Tgrt Haber

İş arayanlara müjde: Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yüzlerce personel alımı yapacak!

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
25 Ekim 2023 17:09 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 17:14
İş arayanlara müjde: Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yüzlerce personel alımı yapacak!

İş arayan vatandaşa müjdeyi GİB’ten geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı, yüzlerce gelir uzman yardımcısı alımı yapacak. Peki elektronik ortamda başvuru yapabilecek adaylarda aranan şartlar neler?

İş arayanlara sevindirici haber Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan geldi. GİBsınav​ yoluyla 2000 personel alımı​ gerçekleştireceğini duyurdu. Sınav yoluyla kadroya dahil edilecek adayların taşıması gereken şartlar ise merak konusu oldu. Peki, GİB 2.000 kişilik personel alımı başvuruları ne zaman ve şartlar neler? İşte, GİB personel alımı başvuru şartları…

Gelir İdaresi Başkanlığı​ 2000 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Alımı yapılacak personeller gelir uzman yardımcısı kadrosunda istihdam edilecek olup başvurular internet üzerinden alınacak. Adayların herhangi bir kurum üzerinden belge teslim ederek başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Elektronik ortamda başvuru yapan adaylar sınavlara davet edilecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda 16 Aralık’ta Ankara’da düzenlenen sınava katılacak adaylar belirlenecek.

Personel alımı başvurusu yapabilmek için adayların en az 4 yıllık lisans eğitimi veren belirli fakültelerden mezun olmuş olması gerekiyor. 35 yaşını doldurmayan adaylar uzman yardımcısı kadrosuna müracaat edebilecek. Ayrıca adaylardan kamu personeli seçme sınavından belirlenen puan şartlarını sağlaması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı için il bazında toplam kadro sayısının 5 (beş) katından fazla aday sınavlara davet edilecek. Sınavlara davet edilecek adaylar KPSS​ puan üstünlüğüne göre belirlenecek.

GİB 2.000 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru süreci Kasım ayında başlayacak. Şartları sağlayan adaylar 21 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında saat 17.00’a kadar müracaatlarını iletebilecek.

GİB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki online sınav sistemine kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacak. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almakta.

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Giriş sınavının yazılı bölümü 16 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacak.

- Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde (www.gib.gov.tr) ilan edilecek.

İş arayanlara müjde: Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yüzlerce personel alımı yapacak!

PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

- 01.01.2023 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,

- ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 65 ve üzeri puan almış olmak,

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...